M. Pocius:
(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Lietuvos rinktinės gynėjas Martynas Pocius liko patenkintas komandos pasirodymu A grupės varžybose. Mūsų šalies rinktinė nusileido tik Senojo žemyno čempionų titulus ginantiems ispanams ir užėmė antrąją vietą.

„Manau, kad esame visai padorioje vietoje, – interviu tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino Pocius.

– Galėjome geriau sužaisti rungtynes su ispanais, tačiau pralaimėjome.“

Paskutiniame mače 14 taškų surinkęs ir rezultatyviausiai žaidęs Pocius pažymėjo, kad antrajame varžybų etape nacionalinės komandos žaidėjų laukia kur kas pajėgesni varžovai ir nesidairė į F grupę.

Joje dėl kelialapių į ketvirtfinalį kausis Gruzijos ir Suomijos rinktinės.

Pirmoji yra Europos pirmenybių debiutantė, o antroji geriausiai pasirodė 1967 metais, kai iškovojo šeštąją vietą.

– Martynai, ar rungtynės su Portugalija buvo lengviausios grupės varžybose? – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Pociaus.

– Galbūt jos buvo lengviausios žiūrint į rezultatą, prieš jas nejutome didelės įtampos. Galbūt jos ir neturėjo didelės įtakos turnyro lentelei, tačiau niekaip negalėjome pralaimėti. Turime gerbti ir save, ir fanus. Tačiau tikrai jautėme, kad tai penktos rungtynės per šešias dienas. Kūnas tikrai jaučia krūvį ir ryte buvo sunkoka prasijudinti. Nesportavusiems tai suprasti gali būti sunku. Gerai, kad laimėjome ir sėkmingai baigėme grupės etapą.

– Ar prieš šias rungtynes turėjote specialių užduočių?

– Treneris akcentavo, kad iš pradžių turime nugalėti save – nusiteikti ir žaisti taip, tarsi šios rungtynės būtų labai svarbios. Jeigu žaidžiame taip, kaip mokame, tikrai galime juos įveikti. Tai manau buvo svarbiausia. O kitos užduotys – nedideli trenerio nurodymai.

– Ar esate patenkinti pasirodymu grupės varžybose?

– Manau, kad esame visai padorioje vietoje. Žinoma, norisi laimėti visas rungtynes, tačiau taip būna tik idealiame pasaulyje. Galėjome geriau sužaisti rungtynes su ispanais, tačiau, bet pralaimėjimai užgrūdina. Manau, kad esame gana normalioje pozicijoje. Viską, kas buvo reikia pamiršti, nes dabar mūsų laukia dar stipresnis pogrupis. Visos rungtynės bus labai sunkios.

– Ar nėra pavydu žvelgiant į kitą grupę, kurioje rungtyniaus ir suomiai, ir gruzinai?

– Toks jau tas sportas ir nieko čia nepakeisi. Negalime žiūrėti į kitus, turime rūpintis savo žaidimu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: