M. Šernius:
(c) Fotodiena/Roberto Dačkaus archyvo nuotr.

„VIČI-Aisčių“ vyr. treneris Mantas Šernius po pergalės prieš Klaipėdos „Lemminkainen“ ne tik pakomentavo pasibaigusią dvikovą, tačiau taip pat apžvelgė praėjusią sezono dalį, padėkojo komandos rėmėjams už kantrybę.

Šių rungtynių pirmąjį kėlinį pradėjome labai kokybiškai, įvykdėme viską, ką apkalbėjome ir kokius tikslus užsibrėžėme. Trečiajame kėlinyje komanda nebežaidė agresyviai gynyboje, be to, leido varžovėms atkovoti daug kamuolių po savo krepšiu, išleido iniciatyvą. Galbūt dėl to rungtynės atrodė tokios įtemptos, bet pabaigoje išlikome komanda, pelnėme greitų ir lengvų taškų, todėl turėjau galimybę išleisti į aikštelę savo jaunesnes žaidėjas, kurioms labai reikalinga patirtis, kad galėtų padėti Eurolygoje.

Šis pusmetis nebuvo lengvas. Pradėjus komandos komplektuoti anksti pavasarį, tikėjausi turėti daugiau teigiamų emocijų nei turiu dabar. Sezoną pradėjome be Mildos Sauliūtės, kuri patyrė rimtą kojos traumą. Žinojome, kad grupė, kurioje žaisime, bus stipri, bet tą patį žinojo ir visos kitos komandos, todėl vasarą ypač pasistiprino savo sudėtis.

Prieš prasidedant sezonui, kol varžovės nebuvo pasipildžiusios žaidėjomis iš WNBA, mums sekėsi visai neblogai, kovėmės kaip lygios su lygiomis, tačiau sugrįžusios legionierės kitas komandas ypač sustiprino. Būtent todėl Eurolyga mums klostosi taip sunkiai.

Daug turėjome tvarkytis su savo psichologine būsena, daug pralaimėjimų, žaidimas nebuvo toks, kokį planavome. Eurolygoje, turint ypač stiprius varžovus, kurie žaidžia labai gerą krepšinį, kiekvienose rungtynėse mums stigo patirties. Ypatingai toms krepšininkėms, kurios dar nebuvo „ragavusios“ Eurolygos.

Tas pusmetis joms buvo labai naudingas: jos gavo ne tik varžybų patirties, bet ir sustiprėjo psichologiškai. Žaidėjos dabar turės tikslą, žinos, kur ir iki kokio lygio reikia pakilti, norint žaisti Eurolygoje.

Asmeniškai šiuo metu nesu patenkintas savo komandos žaidimu ir matau vietų, kur galime tobulėti kaip komanda. Antroje sezono dalyje ypač daug dėmesio teks kreipti į individualaus krepšininkių meistriškumo tobulinimą – šitoje vietoje turime didžiausią terpę tobulėjimui. Po šv. Kalėdų turėsime savaitę laiko pasiruošti kitoms LMKL rungtynėms.

Tuo pačiu akcentuosime pasirengimą Eurolygai, nes atvažiuoja stiprios komandos, o mūsų tikslas – iš likusių dvikovų ištraukti maksimumą.

Labai dėkoju komandos rėmėjams, klubo prezidentui Visvaldui Matijošaičiui, kad jis yra kantrus ir vienintelis Lietuvoje, kuris leidžia Lietuvos krepšininkėms atsiskleisti Eurolygoje. Tai Lietuvos moterų krepšiniui yra labai didelis indėlis. Be šio žmogaus moterų krepšinis netobulėtų, nes šiuo metu tikrai esame nemažoje krizėje.

Komandos gerbėjams, rėmėjams ir pačiai komandai ateinančių švenčių proga linkiu kantrybės, nuoširdumo, ištikimybės, gero krepšinio ir gerų emocijų.“

„VIČI-Aisčių“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: