(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Antrosios pakopos studentai nuo šiol turės galimybę ne trumpiau kaip 2 mėnesius ne studijų metu atlikti papildomą praktiką Lietuvos ir užsienio įmonėse, įstaigose ar organizacijose. Tai nustato švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus patvirtintos „Rekomendacijos antrosios pakopos studentų papildomoms praktikoms“.

Papildomos praktikos tikslas – kuo anksčiau jaunus žmones įtraukti į darbo rinką, sudaryti galimybes įgyti praktinės veiklos ar taikomojo-tiriamojo darbo įgūdžių.

Papildoma praktika nėra privaloma, studentas dėl jos atlikimo apsispręs pats. Papildoma praktika atliekama po paskaitų, per vasaros atostogas, taip pat kitu, laisvu nuo studijų metu. Praktikos vietą studentas gali susirasti pats, gali pasiūlyti ir aukštoji mokykla, priklausomai nuo praktikos finansavimo šaltinių ir sąlygų.

Praktikantui, kuris norės padirbėti užsienio valstybės įmonėje, vieno mėnesio papildomai praktikai skiriama 3500 litų. Studento, išvažiuojančio atlikti praktikos į kitą miestą, praktikai skiriama 2500 litų. Studento, pasiliekančio mieste, kuriame studijuoja, praktikai skiriama 1500 litų per mėnesį. Į šias lėšas įeina užmokestis praktikos vadovui, išlaidos už studento apgyvendinimą, transportą, aprūpinimą specialiomis darbo priemonėmis, draudimą.

Numatoma, kad ateinančiais metais papildomos praktikos daliai magistrantų bus finansuojamos ES struktūrinių fondų lėšomis. Tai lies studentus, pasirinkusius specialybes, susijusias su integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų (slėnių) ir valstybės prioritetiškai išskirtų sektorių plėtra. Rekomendacijose numatyta, kad praktikoms lėšų taip pat gali skirti darbdaviai, aukštosios mokyklos, kiti fiziniai ar juridiniai asmenys.

Alma Vijeikytė
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: