Spalio 8 d., ketvirtadienį, 18 val. Kauno įvairių tautų kultūrų centre (Šv. Gertrūdos g. 58). Polineziečių gydymo meno paslaptys: Albatroso, 4 Vėjų šokiai, Grakštusis Ma-uri® masažas. Knygos „Maorių mitai ir legendos“ pristatymas.

MA-URI®– senovinė polinezijiečių dvasinė savęs pažinimo ir savigydos sistema, atskleidžianti vidinę jėgą, atkurianti ryšį tarp savęs ir Gamtos, Protėvių, Dievo. Tai savo svajonės suradimas ir jos įgyvendinimas tampant savo gyvenimo šeimininku. Tai kelias, nušviestas Plejadžių išmintimi, kur nesavanaudiškumas, dėkingumas, džiaugsmas, šventumas padeda vėl apsigyventi Meilei ir vidinei Ramybei mūsų širdyse.

MA-URI®masažas. Jame svarbu dinamiškas judesio, prisilietimo bei ritmo taikymas. Darantysis nuolat juda apie masažo stalą, atlikdamas specifinius žingsnelius ir kūno judesius. Jo rankos „šluoja” kūną ilgais ir nenutrūkstamais judesiais pagal muzikos (pirmiausia polinezietiškos) ritmą, sukurdamas nuolatinį tekėjimą bei ritmą, kuris apvalo, gyvina, aktyvuoja vidines gydomąsias savybes, atsiminimus, išmintį, saugomus kūne, prote, dvasioje.

Tai tikras prisilietimo menas, tikras stebuklas! Kiek daug švelnumo, ritmo, dėmesio, subtilumo, pagarbos ir sakralumo suteikiama kūnui.

Rinktinėje „Maorių mitai ir legendos“ sudėtos populiariausios legendos, skaidrinusios senųjų laikų maorių gyvenimą. Jos susijusios su pasaulio atsiradimo, žmogaus kilmės samprata. Maorių mitologija bei folkloras pristatomi autentiškais sakytinės tradicijos tekstais, užrašytais XX a. pirmojoje pusėje paties knygos autoriaus, profesionalaus maorių papročių, mitologijos, meno ir amatų tyrinėtojo A. W. Reedo. Knyga aktuali ir specialistams, filologams, istorikams, menotyrininkams, kultūrologams ir visiems, kurie domisi pasaulio mitologija ir folkloru.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: