© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Žinia apie afrikinį kiaulių marą komplekse “Idavang” reiškia nuostolius ne tik kiaulių augintojams, bet ir kitų verslų atstovams – pajamas praras perdirbėjai, vežėjai, pašarų gamintojai. Prognozuojama, kad šis užkratas pristabdys Lietuvos mėsos perdirbėjų žygį į Kiniją.

“Ligai patekus į kompleksus, mūsų pramonei bus sudėtinga, nes neliks vietinės žaliavos, o jos ir taip trūko. Tai smūgis visai gyvulininkystei, ne tik kiaulininkystei”, – “Verslo žinioms” aiškino Lietuvos maisto eksportuotojų asociacijos direktorius Giedrius Bagušinskas, apailestaujantis, kad daugeliui trečiųjų šalių, pavyzdžiui, Kinijai, į kurią leidimo mėsą vežti laukia lietuviai, maro protrūkis bus puiki proga atsisakyti išduoti sertifikatus ir taip apginti savo rinką.

“Šaldytų ir atvėsintų produktų gabenimas buvo reikšminga mūsų vežėjų pajamų dalis. Tai buvo patraukli ir pelninga niša. Šaldytuvų savininkai patyrė nuostolių, kai Rusija uždraudė visą kiaulienos importą iš Europos Sąjungos”, – sako “Linavos” prezidentas Algimantas Kondrusevičius, informuojantis, kad šiame vežėjų sektoriuje dirba iki 1,8 tūkst. lietuviškų vilkikų .

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: