(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Balandžio 6-oji – Saugaus eismo diena. Šia proga Kauno rajono Karmėlavos lopšelyje-darželyje „Žilvitis“ buvo surengta ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo ugdytinių saugaus eismo viktorina- konkursas „Eismo taisykles žinosi – nieko kely nebijosi“. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai, vadovaujami pedagogės metodininkės J. Degutienės, paruošė programą, kurios metu parodė spektakliuką „Kiškučio kelionė į miestą“.

Į šį renginį pasidalyti savo žiniomis apie saugų eismą atvyko ugdytiniai iš Kauno rajono (Garliavos, Eigirgalos, Linksmakalnio, Domeikavos, Lapių) vaikų darželių. Taip pat lankėsi Karmėlavos policijos nuovados viršininkas D. Sareikis ir Nepilnamečių reikalų specialistė Giedrė Rimeišytė. Pareigūnai dalyvavo viktorinos vertinimo komisijoje, sveikino vaikučius, daug žinančius apie saugų elgesį gatvėje, skatino būti drausmingais ir dar kartą priminė saugaus eismo taisykles.

Renginio metu vaikai pristatė savo komandas, išsirinko komandų kapitonus, kurie burtų keliu išsitraukė eilės numerius. Vaikams buvo paruoštos teorinės ir praktinės užduotis. Kiekvienos komandos narys eilės tvarka atsakinėjo į pasirinktus klausimus, aiškino įvairias situacijas, kurios pasitaiko keliuose, spalvino, dėliojo bei nusakė kelio ženklų pavadinimus. Renginio pabaigoje vaikai demonstravo savo kūrybiškumą ant tapeto lapo kurdami saugią gatvę. Direktorės pavaduotoja ugdymui Irma Černajūtė renginio pabaigoje, linkėdama išlikti saugiems ir budriems kelyje, įteikė padėkos raštus dalyvavusiems pedagogams, už puikų ugdytinių paruošimą, o ugdytiniai gavo atminimo dovanėles, atšvaitus ir kalendoriukus.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: