Išleidžiama medalių serija su A. Sabonio portretu bei parašu
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Artėjant Europos krepšinio čempionatui Lietuvoje, išleidžiama unikali medalių serija su ženklu „EuroBasket 2011, Lithuania“ ir oficialaus čempionato ambasadoriaus Arvydo Sabonio portretu bei parašu. Pasak „EuroBasket 2011“ organizatorių, tai – išskirtinis atributas, skirtas pirmajam apskritai Europos pirmenybių ambasadoriui ir istoriniam krepšinio įvykiui.

„Iki šiol Europos krepšinio čempionatai neturėjo ambasadorių, ypač tokių, kaip Arvydas Sabonis. Jis nepaprastai daug prisidėjo populiarinant Lietuvoje vyksiančią krepšinio šventę visoje Europoje. Šie medaliai įamžins ir sustiprins tos misijos efektą“, – sako „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas.

Medalius nukaldins tarptautinį pripažinimą užsitarnavusi „Lietuvos monetų kalykla“. Jų autoriui – žinomam Lietuvos skulptoriui Stasiui Žirguliui – teko nelengva užduotis: mažame medalio plote perteikti pagrindinius A. Sabonio bruožus. Krepšinio legendos portretas, spinduliuojantis valia, ramybe ir pasitikėjimu, liudija, kad tai padaryti skulptoriui puikiai pavyko.

„Lietuvai šis krepšinio čempionatas yra itin reikšmingas įvykis, kurio dalimi mums pasisekė tapti. Jo atmintis liks gyva ne tik mūsų širdyse, bet ir unikalioje medalių serijoje“, – teigia S. Žirgulis.

Medalių kolekcija turi ir dar vieną pusę – kiekvienas, juos įsigijęs, prisidės prie Lietuvos krepšinio ateities kūrimo. Dalis surinktų lėšų pateks į A. Sabonio paramos fondą, kurio tikslas – pasirūpinti, kad visiems vaikams, norintiems sportuoti, būtų sudarytos tinkamos sąlygos.

Medalių seriją sudaro žalvariniai, sidabriniai, paauksuoto sidabro ir auksiniai medaliai, o kolekciją vainikuoja 11 platinos medalių. Averse pavaizduotas A. Sabonio portretas su parašu įamžina praeities krepšinio legendą ir „EuroBasket 2011“ ambasadoriaus misiją. Reverse iškaldintas „EuroBasket 2011, Lithuania“ logotipas pakylėja kolekciją į tarptautinį sporto simbolių lygį.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: