Meno mėgėjų šventė Babtuose
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Penktadienį, lapkričio 25 d., Babtų kultūros centras skambėjo nuo muzikos, dainų ir šokių.

Tradicinėje šventėje „Supyniau pynimą“ pasirodė visi kultūros centro kolektyvai: pučiamųjų orkestras „Algupys“ ir kaimo kapela „Šventupis“ (vad. J. Girnius), moterų choras ir vokalinis ansamblis „Vejuona“ (vad. D. Mikelskienė), folkloro ansamblis „Vėrupė“ (vad. J. Totilienė), vaikų tautinių šokių kolektyvas „Sodelis“ (vad. O. Makauskienė) ir patys mažiausieji dainorėliai, pirmą kartą lipantys į sceną, kuriems vadovauja E. Žlabienė. Gausiai susirinkusius žiūrovus linksmino ne tik babtiškiai, bet ir iš Kėdainių rajono atvykusi Labūnavos kaimo kapela (vad. A. Kučiauskas).

Šventėje dalyvavo svečiai Kauno rajono Tarybos – nariai R. Majauskas, Č. Paulauskas, A. Navickaitė, Babtų seniūnas J. Praškevičius, Kultūros švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė B. Jagrienė, ūkininkai G. ir J. Staliūnai.

Šventės metu moterų chorui buvo suteiktas vardas „Gynia“, pagal Gynios upelį, įtekantį į Nevėžį ties Babtais. Choro globėjais mielai sutiko būti Panevėžiuko bendruomenės pirmininkė Virginija Filipavičienė ir Kauno rajono tarybos narys Romas Majauskas.

Kasmet renkamu pačiu šauniausiu saviveiklininku „Metų spinduliukas“ šiemet tapo ilgametė dainininkė Laimutė Špakauskienė.
Šventinis vakaras baigėsi linksma vakarone.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: