Meras padėkojo šventės

Antradienį į Kauno rotušę miesto meras Rimantas Mikaitis sukvietė visus moksleivių dainų ir šokių šventės „Vaikystės taku“ organizatorius ir vadovus, rėmėjus, kad jiems padėkotų už nuostabią šventę.

Dainų slėnyje gegužės 29 d. pirmą kartą Kaune vyko moksleivių dainų ir šokių šventė „Vaikystės taku“, kurios metu skambėjo dainos, muzika, gausus būrys šokėjų sukosi rateliuose.

Šventėje dalyvavo įvairių žanrų kolektyvai: choristai, orkestrai, folkloro, tautinių šokių, šiuolaikinių šokių, sportinių šokių, gatvės šokių kolektyvai, gimnastai. Iš viso dainų ir šokių šventėje dalyvavo 144 kolektyvai – 3723 dalyviai.

Žiūrovus džiugino 74 chorų kolektyvai – 2198 choristai, 8 tautinių šokių kolektyvai – 560 dalyvių, 12 šiuolaikinių šokių kolektyvų – 318 dalyvių, 16 folkloro kolektyvų – 296 dalyviai, 6 orkestrai – 3 liaudies ir 3 pučiamųjų, 13 sportinių šokių kolektyvų, 40 gimnastų.

„Šventė buvo tikrai įspūdinga. Noriu padėkoti tiems, kas sugalvojo šios šventės idėją, ją įgyvendino: režisieriui, scenografams, dalyviams, kolektyvų vadovams, rėmėjams. Kolektyvų vadovai subūrė tokį gražų būrį vaikų, kurių pasirodymų dėka Dainų slėnis nesugebėjo sutalpinti visų žiūrovų“, – gražiausius padėkos žodžius tarė miesto vadovas Rimantas Mikaitis.

Kauno rotušėje visiems susirinkusiems savo dainas dovanojo Sabinos Martinaitytės mokiniai.

„Geras organizatorius, kūrėjas turi jaustis visur, bet tuo pačiu būti nematomas“, – apie save kalbėjo šventės iniciatorius Kauno valstybinio choro vadovas, profesorius Petras Bingelis.

Gražiausius padėkos žodžius išsakė ne tik šventės iniciatorius, bet ir šventės režisierius Tomas Erbrėderis, visa šventės organizacinė-koordinacinė grupė.

Kiekvienam kolektyvo vadovui iš miesto vadovų rankų buvo įteiktas mažas stiklinis angelėlis, kuris simbolizuoja, kad meno vadovai kiekvienam vaikui yra lyg jo angelas sargas. Šis mažas angeliukas Dainų slėnyje sukūrė stebuklingą pasakų šalį.

Gražiausiu šventės, vykusios Rotušėje, akordu tapo bendrai visų sudainuota Vytauto Kernagio daina „Baltas paukštis“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: