Meras Rotušėje priims karius, įteiks apdovanojimus
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lapkričio 23-iąją – Lietuvos kariuomenės dieną – Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pasveikins ir pagerbs Kauno įgulos karius, įteiks apdovanojimus.

Renginiai, skirti Lietuvos kariuomenės dienai, Kaune vyks visą dieną: bus aukojamos šv. Mišios, 12 val. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje bus pakelta Vyčio Kryžiaus vėliava (ji keliama tik Kaune), Karininkų ramovėje vyks koncertas kariams, o 16 valandą miesto Rotušėje vyks tradicinis Kauno miesto mero A. Kupčinsko karių priėmimas ir pagerbimas.

Tik Kaune miesto vadovai šitaip pagerbia karius. Lietuvos kariuomenės ir visuomenės ryšys yra tikrai gražus: vyksta kariuomenės ir visuomenės dienos, kurių metu kauniečiai gali laisvai pabendrauti su kariais, apžiūrėti karinę techniką, paragauti kareiviškos košės. Kariai visada padeda miestiečiams, jeigu reikia skubiai likviduoti gamtos stichijos padarinius ir kt.

Kariuomenės ir visuomenės atstovų bendravimas yra labai naudingas: nuolat bendraujant su kariais, stiprėja pasitikėjimas Lietuvos kariuomene, ugdomas jaunų žmonių patriotizmas. Jaunuoliai, bendraudami su kariais, daugiau sužino apie karių gyvenimą, tarnybą, todėl stoja į karo mokyklas, nori įgyti vietą ar kitą garbingą profesiją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: