(c) Kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Savaitgalį praūžusi audra po savęs paliko šimtus nuvirtusių medžių, šakų kitų atliekų, kurias tvarko bendrovės „Irgita“ ir „Kauno švara“.

Miesto centre ir kitose vietose nuvirtusius medžius šalina įmonės „Irgita“ darbuotojai.

„Šiuo metu dar nėra tiksliai paskaičiuota, kiek nuvirtusių medžių yra nupjauta, nes kiekiai yra labai dideli. Vakar ir šiandien buvo tvarkomas Savanorių prospektas, Ramybės parkas, Karaliaus Mindaugo prospektas, kitos gatvės. Dabar medžiai pjaunami 13-oje miesto gatvių“, – apie audros padarinių likvidavimo darbus pasakojo „Irgitos“ direktoriaus pavaduotojas Gintautas Dekaminavičius.

Įprastai surinkta mediena yra sandėliuojama, tačiau šiuo metu didžiąją dalį nupjautos medienos išsiveža miesto gyventojai. Likusios medienos atliekos yra utilizuojamos.

Įmonė „Kauno švara“ intensyviai tvarko Ąžuolyno parką.

„Darbai vyksta Ąžuolyne, Savanorių ir Šiaurės prospekte, P. Lukšio gatvėje. Visur labai daug šakų, kitų atliekų“, – sakė „Kauno švaros“ Miesto valymo skyriaus viršininko pavaduotoja miesto valymui Jolanta Beidokaitė.

„Kauno švara“ prašo gyventojų, kad jie, rinkdami medieną, šakas, kitas medienos atliekas paliktų tvarkingai sudėtas į krūvas. Patys gyventojai šakas gali vežti į Nemajūnų gatvėje esančią „Kauno švaros“ aikštelę.

Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius primena, kad gyventojai, kurių privačioje valdoje vėtra nulaužė ar išvertė saugotinus medžius, turi kreiptis į savivaldybę, kad šie medžiai būtų išbraukti iš saugotinų medžių registro. Prie prašymo būtina pridėti nuotrauką, kurioje būtų užfiksuotas nulūžęs ar išverstas medis, žemės sklypo ribų planą. Nesaugotini nuvirtę medžiai, augantys gyventojo privačioje valdoje, gali būti pjaunami be leidimo.

Savivaldybė įspėja gyventojus, kad be Kauno regiono Aplinkos apsaugos departamento Miškų kontrolės skyriaus leidimo negalima tvarkyti ir nulūžusių medžių, esančių valstybinės reikšmės miškuose, t. y. Kleboniškio, Lampėdžių, Panemunės ir Romainių miško parkuose, Ąžuolyne, Aukštųjų Šančių Ąžuolyne, Veršvų, Nemuno – Nevėžio, Jiesios kraštovaizdžio draustiniuose ir Kauno marių regioniniame parke. Šiuose miškuose ir parkuose darbus atlikti gali tik su Savivaldybe sutartį turinti UAB „Irvita“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: