(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šių metų balandžio 15 d. 1800 valandą restorane „Miesto sodas“ ir kavinėje „Alėja“ bei 2000 valandą restorane „Pizza Jazz“ ir kavinėje „Vero Cafe“ kauniečiams ir miesto svečiams dovanojamas Pavasariškos poezijos vakaras. Dainuojamąją poeziją melodingai atliks Ilana Krivoščenktaitė, Justina Mileškaitė, Kristina Muravjova bei grupė „Aitra“, kuriems sceną paruošė jaunimo iniciatyvinės grupės projektas „Kauno miesto metamorfozės“, finansuojamas Europos Sąjungos programos „Veiklus jaunimas“.

Projekto „Kauno miesto metamorfozės“ organizatoriai, prieš mėnesį startavę „Liepsnojančio džiazo“ muzikos garsais, balandį nutarė nuspalvinti šviesia ir harmoninga dainuojamąja poezija. Klausytojams dalyviai meta iššūkį ir galimybę širdimi pajausti muzikos žanrą, kuriame svarbiausiu akcentu taps laiko įvertintų dainų tekstai ir jų turinys.

Pastarieji keturi nemokami „mini koncertai“ bus skiriami poezijai. Naujieji Kauno miesto talentai yra paruošę savo programas, kurias kai kurie pirmą kartą išdrįs pristatyti publikai. Aranžuoti poezijos kūriniai suskambės naujai ir netradiciškai. Į pagalbą pasitelkiami įvairiausi muzikos instrumentai bei dinamiškas dalyvių repertuaras. Jų gretose atgis daugybė klasika tapusių kūrinių, vienas jų – jaunuolių improvizacijos su S. Neries eilėraščių tekstais.

Projekto „Kauno miesto metamorfozės“ komanda primena, jog kovą prasidėjęs nemokamų pasirodymų ciklas tęsis iki birželio mėnesio. Per šį laikotarpį kauniečiai galės tęsti užgimusią jaukių vakarų idėją pačiame miesto centre, klausydami klasikinės bei roko muzikos, taip pat susipažindami su kitų kultūrų, gyvenančių Kaune, tradicijomis.

Kauniečių iniciatyvinės grupės projekto veikla plečiasi, todėl ir renginių kraitė ateityje turėtų atitikti net ir išrankiausiųjų poreikius. Besidominantys šiuo projektu visą reikalingą informaciją apie organizuojamus renginius bei pasklaidyti meniškas nuotraukas, fiksuojančias Kauno miesto vaizdus gali socialiniame tinkle Facebook, bloge (http://kaunomiestometamorfozs.blogas.lt/) ir informacinio rėmėjo internetinėje svetainėje www.kaunozinios.lt.

Jaunimo iniciatyvinės grupės projektas „Kauno miesto metamorfozės“, finansuojamas Europos Sąjungos programos „Veiklus jaunimas“, yra skirtas įpūsti Kauno miestui gyvybės, parodyti Kauno kultūrinę įvairovę ir suteikti galimybę jauniems žmonėms parodyti savo talentą. Projekto iniciatoriai didžiuojasi, jog prie projekto mielai prisideda įvairūs rėmėjai, kuriems rūpi Kauno vizija.

„Šiuo metu jau yra dirbama su reklamos agentūra „Ad Vision“. Pastarieji noriai dalinasi savo mintimis ir darbu – teikia pasiūlymus, kaip galima būtų praturtinti šį projektą, savo kūrybinį potencialą nukreipia į informacinių plakatų kūrimą. Abejingi nelieka ir Kauno miesto centre įsikūrę verslininkai, kurie prisijungia prie projekto suteikdami erdves jaunųjų talentų pasirodymams. Prie renginio organizavimo jau prisijungė restoranų tinklas „Pizza Jazz“, restoranas „Miesto sodas“, kavinė „Alėja“, kavinė „Vero Cafe“. Žinoma, reikia nepamiršti ir mūsų informacinių rėmėjų „Kauno žinios“, be kurių ši žinia nepasiektų Kauno miesto gyventojų. Vėliau į šį projektą bus stengiamasi įtraukti ir daugiau suinteresuotų pusių, kad Kauno miesto centras pakiltų lyg feniksas iš pelenų,“ – dalinosi patirtais įspūdžiais projekto organizatoriai. Kaip patys iniciatoriai pastebėjo – „Siekiame, kad kauniečiai pamatytų savo miestą naujai ir iš arti. Tam reikalingas kiekvienas kaunietis“ – teigė komandos nariai.

„Pavasariškos poezijos“ – dainuojamosios poezijos vakaro programa:

Balandžio 15 diena, 18 valanda:
restorane „Miesto sodas“, kuris įsikūręs adresu Laisvės al. 93, harmoningais muzikos garsais dalinsis Ilana Krivoščenktaitė;
kavinėje „Alėja“, kuri įsikūrusi Laisvės al. 72, eilių posmai sklis iš talentingos atlikėjos Justinos Mileškaitės;
Renginys tęsis 20 valandą:
restorane „Pizza Jazz“ įsikūrusiame Laisvės al. 106, dainų tekstai liesis iš Kristinos Muravjovos;
kavinėje „Vero Cafe“ įsikūrusiame Vilniaus g. 18, dainuojamosios poezijos klausysimės su grupe „Aitra“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: