(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė ketina apjungti Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinę ligoninę ir Kauno 2-ąją klinikinę ligoninę. Kokiu būdu tai bus padaryta – sujungimo ar prijungimo – turės nuspręsti miesto Taryba.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegijai savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas pateikė darbo grupės, suformuotos dėl savivaldybei pavaldžių antrinės asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių įstaigų valdymo tobulinimo ir teikiamų paslaugų kokybės optimizavimo, išvadas.

Darbo grupė pasiūlė miesto tarybai teikti sprendimo projektą ir pritarti, kad Raudonojo Kryžiaus klinikinė ligoninė ir Kauno 2-oji klinikinė ligoninė būtų reorganizuojamos jungimo būdu, prie Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės prijungiant Kauno 2-ąją klinikinę ligoninę.

„Darbo grupė atsižvelgė į gruodžio 7 dienos Vyriausybės nutarimą, kuriame aiškiai sakoma, kad minėtos dvi ligoninės turi būti sujungtos bei išklausė kiekvienos ligoninės vadovų mintis apie tolesnę gydymo įstaigų veiklą. Darbo grupė sprendimas paremtas siekiu pagerinti miestiečiams teikiamų paslaugų kokybę ir optimizuoti pačių įstaigų veiklą. Šiuo atveju nei pacientai, nei jungiamų įstaigų personalas nenukentėtų“, – apie darbo grupės sprendimo motyvus sakė V. Gudėnas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas pabrėžė, kad tokiai ligoninių reorganizacijai pritarė Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas. „L. Labanauskas yra aiškiai išdėstęs savo poziciją, kad Kaune reikėtų sujungti Raudonojo Kryžiaus, 2- ąją ir 3 –iąją ligonines į vieną darinį, siekiant optimizuoti ligoninių darbą. Taip pat reikia atsižvelgti į priimtą Vyriausybės nutarimą šiuo klausimu. Žinoma, galima diskutuoti dėl pačio sujungimo būdų, tačiau pertvarka yra būtina. Noriu nuraminti ligoninių darbuotojus, kad po reorganizacijos bus išsaugotos visos darbo vietos“, – sakė Kauno meras.

Miesto vadovai pažymėjo, kad vienos ligoninės prijungimas prie kitos yra geresnis sprendimo būdas, nei dviejų ligoninių sujungimas, nes pirmuoju atveju nereikėtų kelti papildomos sumaišties tarp ligoninių darbuotojų. Jei ligoninės būtų sujungiamos, visiems darbuotojams tektų įteikti atleidimo iš darbo lapelius.

Kolegijos nariai pritarė A. Kupčinsko siūlymui, kad galutinį sprendimą dėl miesto ligoninių pertvarkos artimiausiame posėdyje priimtų miesto taryba.

Sveikatos apsaugos ministerijos specialistų apskaičiavimu, ligoninių reorganizaciją visos Lietuvos mastu leis sutaupyti apie 250 mln. litų, kurie būtų skirti pirminės sveiktos priežiūros įstaigų teikiamų paslaugų kokybės gerinimui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: