Mis Portugalija Marina Machete / Instagram archyvo nuotr.

Spalio 5 d., Borbos mieste įvyko istorinis momentas – grožio konkurso „Mis Portugalija“ nugalėtoja buvo paskelbta Marina Machete.

Taip 28 metų skrydžių palydovė tapo pirmąja transseksuale, laimėjusia šį žymų šalies konkursą. Marina kelerius metus bandė dalyvauti šiame konkurse ir galiausiai buvo atrinkta šiemet.

Marina Machete gimė Portugalijos mieste Palmeloje, priklausančiame Setubalos apskričiai. Konkurso metu ji kalbėjo apie savo norą ir įsipareigojimą ginti žmonių teises. Ji ne tik gavo „Mis Portugalija“ karūną, bet ir buvo pripažinta „labiausiai pasitikinčios savimi“ kategorijoje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ms Portugal ® (@missportugaloficial)

Savo „Instagram“ paskyroje ji rašė: „Didžiuojuosi, kad esu pirmoji transseksuali moteris, kuri varžosi dėl „Mis Visatos Portugalijos“ titulo. Ilgus metus man nebuvo įmanoma dalyvauti, o šiandien didžiuojuosi, kad galiu būti šios neįtikėtinos finalininkių grupės dalimi“.

Po pergalės mergina dalyvaus 72-ajame „Mis Visata“ konkurse, kuris šiemet vyks lapkričio 18 d. Salvadoro sostinėje, praneša cmjornal.pt.

Dalyvaus dvi transeksualės

Prie jos Salvadore prisijungs 22 metų modelis ir aktorė Rikkie Kollé, Belgijos atstovė ir pirmoji transseksuali moteris, laimėjusi konkursą Nyderlanduose.

Kartu jos įrašys naują konkurso istorijos puslapį, kai konkursas prasidės Centrinėje Amerikoje. Tai bus pirmas kartas nuo tada, kai 2012 m. konkursas leido registruoti transseksuales moteris, kai tarp „Mis Visatos“ finalo dalyvių bus dvi tokios moterys.

Kiekviena iš jų tikėsis pasiekti geresnių rezultatų nei ispanė Ángela Ponce. 2018 m. ji buvo pirmoji konkurso transeksualė dalyvė, tačiau jai nepavyko įveikti pirmojo etapo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: