(c) wikimedia commons archyvo nuotr.

Aplinkos ministerija ir Generalinė miškų urėdija kartu su visomis šalies miškų urėdijomis rengia akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus”, kurios metu dovanojamos eglių šakos Lietuvos gyventojams. Mišku ir šventėmis kvepiančias šakas gruodžio 17 dieną nuo 14 valandos Kauno miškų urėdijos miškininkai dalijo aikštėje prie Kauno rajono savivaldybės, Raudondvario seniūnijos ir 6 rajono girininkijose nemokamai. Šiemet šiose vietose miškininkai žmonėms išdalins 4 tūkstančių eglių šakų, o visoje Lietuvoje – apie 100 tūkstančių. Ši akcija ne tik pradžiugins gyventojus, bet ir prisidės prie gamtos išsaugojimo.

Pernai prie Kauno rajono savivaldybės atvežtas žaliaskarių šakas namo žmonės išsinešiojo per valandą, todėl šiais metais miškininkai pasirūpino jų atvežti daugiau – apie 2,5 tūkstančio. Žmonės ne tik rinkosi šakas, bet ir galėjo paprašyti, kad patrumpintų šaką, o nekantresni ir patys nebijojo imti kirvio į rankas.

Tikriausiai nedaugelis iš ieškančiųjų gražiausios eglės šakos, kuri papuoš namus ir suteiks džiaugsmo visai šeimai, žino, kad ne taip lengva atrinkti gražias, puošybai tinkamas šakas. Pasak miškininkų, brandžių eglių šakos būna apsamanojusios, dalis spyglių nugeltę, todėl netinkamos. Paprastai kertamos plantacijose augamų jaunų eglaičių šakos. Šiųmetei akcijai miškininkai ruošėsi net visą savaitę, tačiau jie džiaugiasi, kad išdalinę 4 tūkstančius eglių šakų išsaugos apie 1,5 ha jauno arba apie 7 ha brandaus miško.

Miškininkus ir žmones prie Kauno rajono savivaldybės pasitikęs Administracijos direktorius Vytas Bancevičius pasveikino artėjančių švenčių proga, padėkojo miškininkams už jau antrus metus tęsiamą gražią ir prasmingą akciją, padėjo žmonėms dalinti VĮ Kauno miškų urėdija parengtus informacinius lankstinukus, kuriuose dar kartą primenama apie vieną brangiausių turtų – mišką, apie tai, kaip žmogus turėtų elgtis, kad juo galėtų džiaugtis ir ateities kartos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: