(c) Kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Mokesčio už aplinkos teršimą iš mobilių taršos šaltinių mokėtojams iki 2010-ųjų šį mokestį priklausomai nuo jo sumos reikėdavo mokėti kas pusmetį, o nuo šių metų mokestinio laikotarpio pradžios jį reikės mokėti jau tik kartą per metus – pasibaigus kalendoriniams metams. Mokėjimo laikotarpis liko tas pats, t. y. deklaracija turi būti pateikta ir mokestis sumokėtas per 60 dienų nuo kalendorinių metų pabaigos.

Mokesčio už aplinkos teršimą indeksavimo koeficientai, kaip sakė Aplinkos ministerijos Ekonomikos ir tarptautinių ryšių departamento Ekonomikos skyriaus vyriausioji specialistė Virginija Kalesinskienė, bus paskelbti pasibaigus mokestiniam laikotarpiui (kalendoriniams metams) iki kitų metų sausio 12 dienos. Informaciją apie šiuos koeficientus galima rasti Statistikos departamento tinklapyje (www.stat.gov.lt, rubrika „Statistika (teminės lentelės), Ūkis ir finansai (makroekonomika), Kainų indeksai, Vartotojų kainų indeksai pagal teisės aktus“) ir Aplinkos ministerijos tinklapyje (www.am.lt, rubrika „Aplinkosauginiai mokesčiai“).

Jeigu minėtojo mokesčio mokėtojas baigia veiklą, bankrutuoja, reorganizuoja ar likviduoja įmonę dar nepasibaigus mokestiniam laikotarpiui, tuomet mokant mokestį už aplinkos teršimą yra taikomas prieš tai buvusio mokestinio laikotarpio indeksavimo koeficientas.

Aplinkos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: