(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba atsižvelgė į miestiečių, dirbančių ir gyvenančių senamiestyje, prašymą nekeisti mokesčio už stovėjimą Rotušės aikštėje ir šalia esančiose gatvėse.

Miesto tarybos sprendimu, Rotušės aikštė ir gretimos gatvės (Kumelių g., M. Daukšos g., V. Kuzmos g., M. Valančiaus g., Muitinės g.) ir toliau liks „Žaliojoje zonoje“. Joje automobilio statymai vienai valandai kainuoja 1 litą.

„Gavau Rotušės aikštėje dirbančių verslininkų prašymą nedidinti mokesčio už automobilių stovėjimą Rotušės aikštėje. Manau, kad būtų tikslinga kol kas šio mokesčio nedidinti“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas

Taryba taip pat pritarė siūlymui, kad gyventojams už automobilio stovėjimą ne ilgiau kaip 20 minučių būtų nustatytas 1 lito mokestis. Iki šiol mažiausias laikas, už kurį buvo galima sumokėti, buvo 30 minučių.

Miesto politikai pritarė siūlymui atnaujinti Kauno miesto vietų, kur renkama rinkliava už stovėjimą sąrašą. Artimiausiu metu, bus iš naujo į zonas perskirstytos gatvių atkarpos, esančios greta Laisvės alėjos. Daugiau informacijos apie automobilių stovėjimą Kaune: www.parkavimaskaune.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: