(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kitą savaitę vyksiančiuose Lietuvos mokinių parlamento (LMP) rinkimuose mokiniai pirmieji Lietuvoje išbandys elektroninį balsavimą. Kovo 25 dieną rinkdami 6 – ąjį savo parlamentą moksleiviai nusprendė balsuoti ir internetu.

„Viliuosi, kad jaunosios kartos pavyzdys įtikins Seimo narius įteisinti elektroninį balsavimą 2012 m. parlamento rinkimuose. Informacinės technologijos jau pakankamai pažengusios, kad būtų užtikrintas tokio balsavimo saugumas“, – teigė Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, palaikantis LMP sprendimą ir iniciatyvą.

Daugiau nei pusė šimto mokyklų, naudojančių „TaMo.lt” arba „manodienynas.lt” elektroninius dienynus, kvies savo mokinius balsuoti už pasirinktą kandidatą internete, prisijungus prie elektroninio dienyno sistemos.

„Pasirinkome elektroninį balsavimą, nes jo organizavimas gerokai paprastesnis už įprasto balsavimo. Nebereikės ieškoti lėšų popieriui biuletenių atspausdinimui, taip pat mokinius skatinsime naudotis informacinėmis technologijomis. Manau, kad ateityje ir suaugusieji per rinkimus balsuos elektroniniu būdu, todėl jaunimui tai puiki proga pasipraktikuoti“, – apie pasirinkimą rengti elektroninį balsavimą kalba Vilniaus „Žemynos“ gimnazijos neformaliojo ugdymo ir pagalbos skyriaus vedėja Asta Navickaitė.

Elektroniniu būdu mokiniai galės balsuoti visą parą, nuo kovo 24 d. 15 valandos iki kovo 25 d. 15 valandos. Balsavimo rezultatai bus automatiškai susumuojami ir paskelbiami iškart pasibaigus balsavimui.

Su šūkiu „Išlaisvink mintį.Išlaisvink nuomonę. Išlaisvink veiksmą. Iš(si)laisvink!” demokratinių rinkimų principu mokiniai išrinks 95 savo atstovus.

LR Susisiekimo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: