(c) kam.lt archyvo nuotr.

Jau šešioliktąjį kartą Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomenė kartu su Švietimo ir mokslo ministerija organizuoja respublikinį mokinių konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“. Konkurse dalyvauti kviečiami labiausiai Lietuvos kariuomene besidomintys ir daugiausiai istorinių žinių turintys Lietuvos mokyklų 9–12 klasių moksleiviai. Informacija apie registraciją, sąlygas, taisykles bei kitos su konkursu susijusios naujienos skelbiamos interneto puslapiuose www.kam.lt ir www.smm.lt .

Kaip ir kasmet konkursas vyks trimis etapais. Pirmasis organizuojamas mokyklose, antrasis – internetu, o trečiasis – finalinis – viename iš Lietuvos kariuomenės padalinių. Mokyklų, kurių mokiniai atrankinio etapo metu gavo teisę susirungti antrajame etape, mokytojai turėtų užregistruoti tris geriausius atrankinį mokyklos turą praėjusius moksleivius iki kovo 15 d.

Prie konkurso organizavimo prisidėti gali kiekvienas Krašto apsaugos sistemos karys ar darbuotojas, Lietuvos mokyklų mokytojas ar mokinys, visi Lietuvos kariuomene, jos veikla, istorija, iškiliausiomis asmenybėmis besidomintys piliečiai. Tereikia sugalvoti klausimą ir jį atsiųsti elektroniniu paštu klausimasviktorinai@kam.lt . Geriausi klausimai papildys konkurso klausimyną, o aktyviausiai prie konkurso organizavimo prisidėję bus pagerbti ir apdovanoti specialiais prizais.

„Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ – respublikinis mokinių konkursas, kurio tikslas – paskatinti mokinius domėtis ne tik Lietuvos istorija, bet ir atkreipti dėmesį į kariuomenės vaidmenį Lietuvos valstybės raidoje, taip pat sekti dabartinės kariuomenės veiklą, įvykius, aktualijas. Konkursu siekiama ugdyti jaunimo pilietiškumą, skatinti pasididžiavimą savo valstybe ir kariuomene.

„„Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ užaugino mane kaip asmenybę. Supratau, jog esu šio to vertas, įgijau pasitikėjimą savimi ir žinių bagažą. Tvirtai nusprendžiau, kad tolimesnį savo gyvenimą privalau susieti su istorija ir su krašto gynimu. Istorija tapo mano kasdienine duona ir mėgstamiausiu hobiu“, – vienas ankstesnių konkursų dalyvių, buvęs Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas ir Jaunųjų šaulių vadas Mindaugas Nefas, neslepia sekantis naujienas ir įvykius, susijusius su konkursu.

Idėja organizuoti konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ gimė 1995 m. tuometinės Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos štabe. Konkurso atsiradimą lėmė tai, kad tuometinės Krašto apsaugos savanorių pajėgos nemažai dėmesio skyrė darbui su jaunimu, nuolat ieškojo naujų, įdomesnių bei įvairesnių bendravimo formų. Be to, bendraujant su jaunimu, mokytojais ir kitais visuomenės atstovais, buvo pastebėta, kad visuomenė labai mažai žino apie Lietuvos kariuomenę, jos istoriją, kovas už nepriklausomybę ir rezistencijos laikotarpį.

Daugiau informacijos rasite čia arba telefonu Vilniuje 8 5 278 5216; mob. 8 606 99 707.

LR Krašto apsaugos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: