(c) lff.lt archyvo nuotr.

Lietuvos moterų futbolo nacionalinė rinktinė pergalingai baigė pasirodymą 2013 m. Europos čempionato atrankos varžybose. Paskutinėse preliminaraus etapo 1 grupės rungtynėse lietuvės užtikrintai 4:1 nugalėjo Liuksemburgo komandą ir liko antroje vietoje po turnyro šeimininkės Makedonijos.

Po nesėkmingų antrųjų rungtynių lietuvės jau nebeturėjo galimybių grupėje iškovoti pirmąją vietą, tačiau tokį šansą dar turėjo Liuksemburgo komanda. Pirmąjį įvartį per pridėtinį pirmojo kėlinio laiką įmušė lietuvės – pasižymėjo Rasa Imanalijeva. Antrojo kėlinio pradžioje rezultatą padvigubino 16 metų puolėja Sonata Vanagaitė.

59 minutę tikslus buvo ir Marijos Stasiulytės smūgis, o 65 min. į jį įvarčiu atsakė ir Liuksemburgo komanda. Galutinį tašką likus žaisti keturias minutes padėjo R.Imanalijeva – 4:1.

„Po nesėkmingų rungtynių su latvėmis buvo sunku nusiteikti, reikėjo persilaužti psichologiškai. Bet žaidėjos suprato ko iš jų reikalaujama ir užduotis atliko drausmingai. Šiandien sužaidėme taip kaip mokame ir galime žaisti. Merginos buvo pasiruošusios ir tinkamai nusiteikusios. Atrodo, kad laimėjome lengvai, tačiau įdėjome daug pastangų“, – sakė rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius.

Treneris džiaugėsi, kad pasiteisino ir atlikti keitimai startinėje sudėtyje. „Šiandien puolime žaidė Sonata Vanagaitė, kuri yra perspektyviausia Lietuvos puolėja, bei Rasa Imanalijeva. Jos pelnė įvarčius ir pateisino pasitikėjimą šimtu procentų. Taip pat pakeitėme vartininkę, nes Indrė Venskevičiūtė gavo traumą. Tačiau abi mūsų vartininkės lygiavertės“, – sakė R.Viktoravičius.

Pirmąją vietą grupėje užėmė ir kelialapį į kitą etapą iškovojo Makedonijos futbolininkės. Jos paskutinėse rungtynėse rezultatu 1:0 nugalėjo Latvijos komandą. Po šios nesėkmės latvės nukrito į ketvirtąją vietą.

Apibendrindamas grupės turnyrą, R.Viktoravičius apgailestavo dėl nesėkmingų rungtynių su kaimynėmis iš Latvijos: „Mūsų tikslas buvo pirmoji vieta ir ją galėjome iškovoti, tačiau rungtynės su latvėmis buvo tiesiog „juoda“ diena. Atsiliepė ir nuovargis, ir aikštės kokybė, ir fortūna atsuko nugarą. Galbūt klydau ir aš netinkamai nuteikdamas komandą. Nebuvome blogesnės, tačiau turbūt šį kartą Makedonijai padėjo žaidimas namuose Džiaugiuosi, kad į Lietuvą grįšime nenuleidę galvų ir matydami nemažą perspektyvą.“

Rungtynių statistika

Lietuva – Liuksemburgas 4:1 (1:0)
Strumicos „Mladost“ stadionas
Teisėja – Marija Damjanovič (Kroatija)
Įvarčiai: 45+2 Rasa Imanalijeva (1:0), 48 min. Sonata Vanagaitė (2:0), 59 min. Marija Stasiulytė (3:0), 65 min. Amy Thompson (3:1), 85 min. Rasa Imanalijeva (4:1).
Įspėtos: 37 min. Marija Stasiulytė, 40 min. Oksana Imanalijeva (Lietuva); 20 min. Pia Berscheid, 74 min. Rosangela Settanni (Liuksemburgas).

Lietuva: Greta Kaselytė, Raimonda Kudytė, Brigita Partikaitė, Viktorija Budrytė, Sonata Vanagaitė (86 min. Raimonda Bložytė), Gitana Kerpienė (90+1 min. Rimanta Kunickaitė), Marija Stasiulytė, Rasa Imanalijeva, Ieva Kibirkštis (70 min. Justina Lavrenovaitė), Indrė Kirjanovaitė, Oksana Imanalijeva.

Turnyro lentelė:
1. Maķedonija 3 2 1 0 7:2 7
2. Lietuva 3 1 1 1 5:3 4
3. Liuksemburgas 3 1 0 2 4:9 3
4. Latvija 3 1 0 2 1:3 3

LFF.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: