(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Europai kvėpuojant grandiozinių muzikos festivalių ritmu, Tarptautinis Kauno kino festivalis dovanoja galimybę pažinti vieną populiariausių tokių renginių – Jungtinės Karalystės pakrantėje vykstantį muzikos festivalį „All Tomorrow’s Parties”, įamžintą dokumentinėje kino juostoje.

Jau dešimtmetį Anglijoje gyvuojantis nemokamas alternatyvios muzikos festivalis sutraukia tūkstančius melomanų iš Europos ir viso pasaulio. Festivalių gausybėje šis išsiskiria tuo, kad kasmet „All Tomorrow’s Parties” programą rengia vis kitas atlikėjas ar grupė, sukviečianti mylimiausius savo muzikantus.

Tokio paties pavadinimo filmą sudaro ištisus dešimt „All Tomorrow’s Parties” gyvavimo metų atlikėjų bei muzikos gerbėjų rinkta medžiaga, sudėliota į margaspalvį dokumentikos koliažą, kuris atskleidžia netikėtus renginio rakursus, o juostos siužetas primena nesustojančią, milžinišku greičiu besisukančią įvykių, nuotaikų ir žmonių išgyvenimų karuselę.

„Pirmojo „All Tomorrow’s Parties” festivalio kuratoriais tapo mano mėgstamiausios muzikos grupės „Mogwai” nariai, ­- prisimena Tarptautinio Kauno kino festivalio programos sudarytojas Tomas Tengmarkas. – Esminis šio festivalio išskirtinumas – noras kurti jaukią, draugišką ir nekomercinę aplinką ne tik dalyvių, bet ir muzikos fanų atžvilgiu. Jau dešimtmetį „All Tomorrow’s Parties” globoja žymiausios pasaulio grupės ir atlikėjai, todėl mes džiaugiamės pristatydami šį ypatingą, ne vienerius metus kurtą vizualinį festivalio dienoraštį”.

Filme išvysite istorinius kadrus iš tokių alternatyviosios muzikos žvaigždžių pasirodymų kaip „Sonic Youth”, „Portishead”, „David Cross”, „Yeah Yeah Yeahs”, „Iggy and the Stooges”, „Mars Volta” ir daugelio kitų. „All Tomorrow’s Parties” naikina visus iki šiol sukurtus mitus apie roko žvaigždes. Tai tikri žmonės, bendraujantys nesuvaidintomis emocijomis, išreiškiantys save gyvos muzikos garsais. Tai atviros beprotiškų muzikos mylėtojų aistros menui, šėlsmui ir laisvei.

Kol kas filmas buvo rodomas tik JAV ir Europoje vykstančių festivalių metu, todėl Kauno festivalis siūlo unikalią galimybę įsilieti į „All Tomorrow’s Parties” šurmulį ir pajausti tikrą muzikos dvasią filmo premeros metu.

Muzikos mūza yra nuolatinė Tarptautinio Kauno kino festivalio viešnia, kasmet užimanti vis garbingesnę vietą. Šįkart muzikos mūza kino mylėtojus pasitinka su ypač spalvinga festivalio filmų programa „Muzika, keičianti pasaulį”.

Tikslią festivalio programą skaitykite www.kinofestivalis.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: