Atsižvelgdami į sumažėjusį klientų skaičių ir galimybę minimaliomis sąnaudomis pragyventi sunkmetį, Nakvynės namai parengė biudžeto lėšų išlaidų taupymo priemones.

Vasaros laikotarpiu ketinama optimizuoti įstaigos veiklą, paslaugų teikimą koncentruojant tik viename padalinyje. Moterys iš Partizanų g. 5 laikinai bus apnakvindintos R.Kalantos g.55, todėl baimintis apie paslaugų nutraukimą nereikėtų.

Šiltuoju metų laiku, kada pastebimai sumažėja klientų Benamių nakvynės namuose, R.Kalantos g. 57 (išvyksta uždarbiauti pas ūkininkus, susiranda laikiną nakvynę nešildomose patalpose ir t.t.), įstaiga ne pirmus metus keletą vasaros mėnesių vykdo šių patalpų švarinimo ir remonto darbus. Tuo metu darbuotojai išleidžiami eilinių apmokamų atostogų. Todėl klientai, kurie pageidauja, taip pat yra apnakvindinami pastate R.Kalantos g. 55.

Informuojame, kad visi nakvojantieji yra supažindinti su sąlygomis ir pasiūlymais, taip pat norime nuraminti ir visuomenę, kad neturintiems kur nakvoti visada yra sudaromos sąlygos pasinaudoti nakvynės paslaugomis. Tačiau ne visada asmenys sutinka keltis į kitas patalpas – motyvuoja neturintys lėšų susimokėti už nakvynę bei patarnavimus, prastesnėmis nakvojimo sąlygomis, griežtesne tvarka ir kt. arba dėl turimų priklausomybių nesugeba gyventi kolektyve.

Norime pabrėžti, kad Nakvynės namai nėra uždaromi, o tik laikinai optimizuojama jų veikla, siaurinamos funkcijos, tačiau socialinės paslaugos klientams bus teikiamos visą vasarą be jokios pertraukos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: