lsdp.lt archyvo nuotr.

Estijoje viešintis premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį pareiškė, kad Lietuva statys naują atominę elektrinę, jei ji bus pelninga, o kaina priimtina vartotojams.

“Jei ekspertai pasakys, kad kaina yra priimtina vartotojams, o ši atominė elektrinė dirbs pelningai, sutiksime su tokiu sprendimu”, – spaudos konferencijoje Taline sakė socialdemokratas A.Butkevičius.

Lietuvos premjeras Estijos kolegai Andrusui Ansipui sakė pažadėjęs, kad galutinis sprendimas bus priimtas darbą baigus ekspertų grupei. A.Butkevičius priminė, kad Vyriausybę pateikti teisės aktų projektus Seimas įpareigojo iki gegužės vidurio.

Spalio mėnesį Seimo rinkimus laimėję socialdemokratai yra kritikavę centro dešiniųjų Vyriausybės parengtą planą, pagal kurį Baltijos šalys 1350 megavatų jėgainę statytų kartu su Japonijos kompanija “Hitachi”. Tačiau ir buvusi Andriaus Kubiliaus Vyriausybė tuomet teigė, kad po derybų galutinai investiciniai sprendimai būtų priimti tik 2015 metais.

Praėjus kelioms dienoms po Seimo rinkimų spalio pabaigoje interviu BNS A.Butkevičius sakė:”Tai turės būti klausimas svarstomas daug vėliau, bet šiandien mes pasisakome, kad Lietuvoje neturi būti statomas šitas objektas”.

Per patariamąjį referendumą, vykusį kartu su Seimo rinkimais spalio 14 dieną, už naujos atominės elektrinės statybą balsavo 34,09 proc., prieš – 62,68 proc. rinkėjų. Aktyvumas buvo 52,58 proc.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: