Nauja moterų krepšinio lyga
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nuo šio sezono Lietuvos moterų krepšinio klubai varžysis trejose lygose. Lietuvos krepšinio federacija (LKF), siekdama paspartinti jaunųjų krepšininkių tobulėjimą ir sėkmingesnį perėjimą iš moksleivių į profesionalų krepšinį, iniciavo Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL) įsteigimą.

Ši lyga papildė ir toliau gyvuosiančią Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) bei Lietuvos moterų krepšinio A lygos (LMKAL) piramidę. Joje NMKL užims antrąją vietą po LMKL.

„Lietuvos moterų krepšinio A lygoje rungtyniauja 30 komandų, tačiau analizuodami jų rezultatus matome, kad ekipos yra orientuotos į mėgėjišką krepšinį ir neatlieka tos funkcijos, kurią norėtume matyti. Mūsų tikslas sukurti tokias pirmenybes, kuriose moksleivių lygą palikusios žaidėjos per kelerius metus pasiektų profesionalų lygį ir į moterų krepšinį ateitų visiškai pasirengusios“, – tvirtino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Kuriant naują moterų krepšinio lygą buvo nuspręsta remtis sėkmingai veikiančiu vyrų krepšinio lygų pavyzdžiu, kur komandos rungtyniauja Regionų, Nacionalinėje ar Lietuvos krepšinio lygose.

M. Balčiūnas pažymėjo, kad kiekvieną sezoną stipriausias šalies ekipas papildo žemesniuose divizionuose užsigrūdinę jaunieji krepšininkai. Tikimasi, kad tokią pat funkciją atliks ir NMKL.

„Norime, kad jaunosios krepšininkės galėtų rungtyniauti su panašaus pajėgumo komandomis ir sutvirtėti. LMKAL čempionate dalyvaujanti „Radviliškio“ komanda per visą praėjusį sezoną sužaidė 8 rungtynes. Netikime, kad per 8 mačus įmanoma parengti LMKL lygio krepšininkę“, — aiškino M. Balčiūnas.

Pirmąjį sezoną pirmenybėse planuoja dalyvauti aštuonios komandos, jos per reguliarųjį sezoną sužais po 25 rungtynes, o įskaičiavus atkrintamuosius mačus — 32-35. NMKL direktoriumi buvo paskirtas žinomas teisėjas Jurgis Laurinavičius.

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: