(c) Stock.xchng archyvo nuotr.
Žiemos metu dviračių takai turizmo Kauno rajone neskatins, tačiau atšilus orams, ši transporto priemonė sulaukia nemažo susidomėjimo.

Kauno rajono savivaldybė įgyvendina projektą „Dviračių trasų per Akademijos, Ringaudų ir Kačerginės seniūnijas specialusis planas“ (VP1-4.2-VRM-04-R-21-005), finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis pagal 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 4 prioriteto „Administracinių gebėjimų stiprinimas ir viešojo administravimo efektyvumo didinimas“ priemonę „Teritorijų planavimas“.

Akademijos, Ringaudų ir Kačerginės seniūnijų teritorijos turi puikias galimybes plėtoti turizmą, ypač dėl Nemuno teikiamų vandens, dviračių ir automobilių turizmo plėtros galimybių bei patrauklių turizmo, kultūros ir gamtinių išteklių įvairovės. Tačiau šios galimybės nėra tinkamai atskleistos ir panaudotos. Dėl neišvystytos dviračių infrastruktūros dviratininkai privesti važiuoti keliais ir gatvėmis, bendrame transporto sraute neturėdami saugumo garantijų.

Projektu siekiama sudaryti prielaidas išnaudoti gausius Kauno rajono turizmo išteklius, atsižvelgiant į turizmo traukos objektų ir siūlomų turizmo paslaugų trūkumą regione. Parengtas specialusis planas padės parinkti geriausius dviračių takų sprendinius, kuriuos įgyvendinus pagerės seniūnijų ir aplinkinių teritorijų gyvenimo kokybė, turizmo, kultūros ir užimtumo lygis. Specialiojo plano sprendiniai tiesiogiai prisidės prie teritorijos darnaus vystymo, nes bus suformuoti taip, kad kuo mažiau keičiant aplinką, efektyviau plėtoti teritorijos turizmo infrastruktūrą ir padaryti šią teritoriją turizmo požiūriu konkurencingesne.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: