(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šį trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos Kolegijos posėdžio metu buvo aptartos galimybės mieste įdiegti papildomą pakuočių atliekų surinkimo sistemą. Kauniečiai turėtų galimybę surinkimo punktuose priduoti stiklą, plastiką ir aliuminį.

Įdiegti tokią sistemą pasiūlė UAB „Ekstara“, kuri pakuočių atliekas rinktų superkant jas specializuotuose surinkimo (supirkimo) moduliuose. Šiais metais įmonės mieste norėtų atidaryti 10 tokių modulių.

Įmonė analogišką sistemą yra įdiegusi Vilniuje, kur vidutiniškai per mėnesį superkama apie 12-17 tonų stiklo, 3-4 tonos plastiko ir 0,5 tonos aliuminio pakuočių atliekų.

„Mes norime sulaukti Kauno miesto savivaldybės pritarimo, kad miestas suinteresuotas tokių supirkimo modulių įrengimu, kas labiau skatins gyventojus rūšiuoti atliekas, ugdys jų sąmoningumą aplinkosaugos srityje“, – sakė UAB „Ekstara“ generalinis direktorius Rimantas Gaudutis.

Savivaldybės Urbanistikos skyrius atliko įmonės 25 pateiktų vietų, kur galėtų būti įkurti surinkimo moduliai, analizę. Kai kurios vietos yra ne miesto, o rajono savivaldybės teritorijoje, dalis vietų yra gyventojų nuosavybė, o likusios yra valstybinėje žemėje.

Tokios sistemos įdiegimas padėtų sumažinti aplinkos taršą, be to, palengvėtų Valstybiniame strateginiame atliekų tvarkymo plane numatytų užduočių vykdymas. Iki 2013 metų savivaldybės turi užtikrinti, kad sąvartynuose būtų šalinama ne daugiau kaip 50 proc. savivaldybės teritorijoje per metus susidariusių komunalinių atliekų kiekio.

Kolegijos nariai vienbalsiai pritarė, jog šį klausimą būtina plačiau paanalizuoti miesto Tarybos komitetuose, kur bendrovė galėtų parengti savo prezentaciją ir atsakyti į visus iškilusius klausimus. Tuomet Kolegijos nariai galės priimti sprendimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: