(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo valstybės institucijoms ir įstaigoms aptarnauti pareiškėjus, pateikusius ne tik pasą arba asmens tapatybės kortelę, bet ir kitą asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (pvz., vairuotojo pažymėjimą).

„Šios iniciatyvos ėmėmės paskatinti gyventojų pageidavimų – kreipėmės į kitas ministerijas siūlydami peržiūrėti ir prireikus pakoreguoti jų kompetencijai priskirtus teisės aktus, nustatančius, kokius asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus reikia pateikti norint gauti vieną ar kitą paslaugą“, – siūlymą komentavo vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis. – Pavyzdžiui, vairuotojo pažymėjimas, kuriame yra nuotrauka, parašas ir asmens kodas, suteikia pakankamai informacijos asmeniui identifikuoti“.

Ministras R. Palaitis taip pat pabrėžė visų gyventojų pateikiamų iniciatyvų tobulinant valstybės valdymą ar teikiamas paslaugas svarbą. „Aktyvi visuomenė, neabejinga ne tik esminiams valstybės įvykiams, bet ir kasdienėms smulkmenoms, yra labai svarbus katalizatorius gerinant viešąjį valdymą. Mes esame atviri įvairiems pasiūlymams, ir, jei jie pasirodys iš tiesų naudingi visuomenei, stengsimės juos kaip galima greičiau įgyvendinti. Juolab kad Vidaus reikalų ministerijos viena iš funkcijų yra administracinės naštos piliečiams mažinimas“.

Šiuo metu galiojančiuose teisės aktuose nuostatos, susijusios su asmens, besikreipiančio į valstybės institucijas ir įstaigas, tapatybės patvirtinimu, yra reglamentuojamos skirtingai, todėl VRM siūlo peržiūrėti kitų ministerijų kompetencijai priskirtus skirtingų rūšių prašymų ar skundų nagrinėjimą reglamentuojančius teisės aktus ir prireikus parengti jų pakeitimo projektus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: