Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ūkio bankui perėmus Žalgirio sporto areną, kuriai priklauso ir sostinės “Žalgirio” stadionas, o Vilniaus savivaldybei iš karto po to paskelbus naujo futbolo stadiono statybos rangovo konkursą, neabejojama, kad naujasis sostinės “Žalgirio” stadiono savininkas padarys viską, kad laimėtų šį konkursą, rašo eversus.lt.

Nekilnojamojo turto ekspertai šį konkursą vertina paprastai – tai Ūkio bankui ant lėkštutės pateikta galimybė sėkmingai realizuoti “Žalgirio” stadioną. Be to, Vilniaus miesto savivaldybė jau derėjosi dėl stadiono išpirkimo, tačiau derybos nutrūko vasaros pradžioje.

“Derybos nutrūko, nes nepavyko susitarti dėl sąlygų”, – eversus.lt sakė Vilniaus miesto savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktoriaus pavaduotoja Rasa Cibulskienė. Anot jos, konkurse gali dalyvauti ir “Žalgirio” stadiono savininkai, “kas jie bebūtų – Ūkio bankas ar bet kuri kita bendrovė”.

Ūkio bankas neatsakė eversus.lt, ar dalyvaus šiame konkurse, tačiau jo vadovas Arnas Žalys dienraščiui “Verslo žinios” pripažino, kad “planai dėl to, kad stadioną perimtų savivaldybė, nepasikeitė”.

Rinkos analitikai taip pat neabejoja, kad šį kartą abiem pusėms dėl stadiono išpirkimo pavyks susitarti, nes po pirmųjų derybų pasikeitė ne tik stadiono savininkas, bet ir kitos aplinkybės. Kai kurie jų pripažįsta, kad banko paskelbta kaina už perimtą turtą – 357 mln. litų – nėra adekvati, tačiau jie taip pat pastebi, kad daugelis požymių rodo, kad šiuo metu Ūkio bankas veikia pagal tam tikrus Lietuvos banko nurodymus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: