Neatsisakoma įsipareigojimų, dėl olimpiados krepšinio atrankos turnyro
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Kauno miesto taryba, lapkričio 10 d. vykusiame posėdyje pritarusi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) planams Kaune surengti 2012 m. Londono olimpinių žaidynių krepšinio atrankos turnyrą, neatsisako savo įsipareigojimų.

Minėtame posėdyje taryba pritarė, jog Kauno miesto savivaldybė apmokėtų „Žalgirio“ arenos nuomos išlaidas, sieksiančias apie 0,5 mln. Lt. Miesto taryba taip pat sutiko, jog savivaldybės valdoma AB „Kauno energija“ laiduotų už 7 mln. Lt dydžio paskolą, kurią „KG Group“ ketina suteikti LKF.

„Bendrovė, vykdydama investicinius ir ES projektus, yra paėmusi paskolas iš 6 bankų. Tad mes pasirašyti laidavimo sutartį galime tiktai gavę visų tų bankų sutikimus. Tą pačią dieną, kai buvo parengti reikalingi dokumentai, juos nuvežėme ir asmeniškai perdavėme visų bankų atstovams. Kadangi kalba eina apie 7 mln. Lt, sprendimus dėl leidimo laiduoti gali priimti tik bankų Kreditų komitetai.

Turint omenyje „Snoro“ situaciją, dėmesys laidavimų suteikimui yra labai didelis. Kreditų komitetai paprastai renkasi kas dvi savaites. Nuo tos dienos, kai bankams įteikėme prašymus, šis laiko tarpas dar nepraėjo, – teigė AB „Kauno energija“ gen. direktorius Rimantas Bakas. – Bendrovė taip pat turi įsipareigojimų Europos investicijų bankui. Dėl jo leidimo mes laukiame atsakymo iš Finansų ministerijos.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: