(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba nustatė nekilnojamojo turto mokesčio tarifus 2011 metams.

Nutarta, kad 0,9 proc. tarifas bus taikomas atsižvelgiant į nekilnojamojo turto buvimo savivaldybės teritorijoje buvimo vietą ir nekilnojamojo turto paskirtį. 0,6 proc. tarifas bus taikomas turtui, esančiam Laisvės alėjoje ir Senamiestyje ir mokesčio mokėtojų naudojamam vykdant šią veiklą: knygų mažmeninę prekybą specializuotose parduotuvėse; mažmeninę prekybą suvenyrais specializuotose parduotuvėse; antikvarinių daiktų mažmeninę prekybą; viešbučių ir panašių laikinų buveinių veiklą; maitinimo ir gėrimų teikimo veiklą; komercinių meno galerijų veiklą (meno dirbinių eksponavimas ir pardavimas).

1 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės tarifas bus taikomas atsižvelgiant į pastatų techninės priežiūros būklę. Šis tarifas padės spręsti apleistų ir neprižiūrimų pastatų tvarkymo problemą mieste.

Savivaldybės tarybai patvirtinus 2011 metų nekilnojamojo turto mokesčio tarifus, teigiama, jog pagerės verslo sąlygos ir jo plėtra miesto centrinėje dalyje, o nustačius 1 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės patalpoms ir statiniams pagal jų techninės priežiūros būklę, paspartės pastatų sutvarkymo darbai ir nežymiai padidėtų biudžeto pajamos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: