(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Priešais Kauno miesto savivaldybę stovėjusio, bet jau kuris laikas nebeveikiančio kiosko, savininkas po ilgų diskusijų jį nusikėlė.

Pagal pernai patvirtintas prekybos Kauno miesto viešosiose vietose taisykles, užsiimti prekyba iš kioskų ir paviljonuose galima tik sudarius kioskų (paviljonų) savininkams su Kauno miesto savivaldybe kiosko (paviljono) naudojimo viešojoje vietoje sutartį. Apie tai byloja prie kiosko (paviljono) fasadinės dalies pritvirtinti sutartyje numatyti numeriai.

„Netoli Muzikinio teatro sodelio stovėjusio kiosko prekybos sutartis pasibaigė dar gegužės mėnesį, savininkas jos nepratęsė. Savivaldybė jį informavo, jog nelegaliai prekiaujantys kioskai yra išvežami ir saugomi. Savininkai tokiu atveju turi sumokėti už išardymo, gabenimo ir saugojimo paslaugas ir be to jiems skiriamos baudos. Gerai, kad pavyko rasti kompromisą ir savininkas kioską nusikėlė pats“, – sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Algirdas Verbickas.

Už tai, jog savininkas kioską nusikėlė pats, jam mieste bus pasiūlyta kita vieta prekybai.

Nelegaliai (t.y. neturinčius specialiųjų ženklų – numerių) prekiaujančius kioskus fiksuoja kiekvienos seniūnijos atstovai ir Viešosios tvarkos tarnybos specialistai.

Tokių kioskų, kokie yra dabar, Laisvės alėjoje ir jos prieigose po rekonstrukcijos neliks. Pasak architekto Šarūno Kiaunės, rengiančio centrinės miesto gatvės rekonstrukcijos techninį projektą, kioskai yra derinami prie bendro Laisvės alėjos stiliaus. Juos miestas planuoja statyti iš biudžeto lėšų. Rekonstruotoje pėsčiųjų alėjoje turėtų atsirasti keturiolika nedidelio ploto kioskų, kurie turėtų įsikomponuoti tarp medžių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: