(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno miesto tarybos kolegijoje svarstytas klausimas dėl VšĮ „Kauno miesto aplinkos kokybės tyrimai“ reorganizavimo ar likvidavimo nesulaukė kolegijos narių pritarimo. Nuspręsta pradėti rengti naują šios įmonės paslaugų pirkimo konkursą.
„Įmonės veikla yra svarbi Kauno miestui. Viešas konkursas atsakys į visus mums rūpimus klausimus, parodys, kiek įmonė yra konkurencinga“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

1998 metais Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius laimėjo PHARE konkursą ”Automatinės oro kokybės monitoringo sistemos diegimui Kauno mieste”. Pagal konkurso sąlygas sistemos įdiegimui buvo skirta 1,5 mln. litų vertės techninė pagalba.

Kitais metais Kauno miesto taryba nusprendė įsteigti viešąją įstaigą ”Kauno miesto aplinkos kokybės tyrimai”. Pagrindiniai viešosios įstaigos veiklos tikslai – oro, vandens ir dirvožemio kokybės stebėjimas, prognozavimas ir tyrimas, rezultatų analizė, apibendrinimas, informacijos platinimas ir aplinkos monitoringo vykdymas Kaune.

Viešoji įstaiga teikia pasiūlymus miesto tarybai ir įvairioms tarnyboms kaip gerinti aplinkos būklę mieste.Oro monitoringo sistema registruoja ne tik oro taršos rodiklius, bet ir meteorologinius parametrus, kurių tarpusavio sąveikoje neretai susidaro nepalankios sveikatai aplinkos sąlygos, taip formuojami Kauno miesto taršos žemėlapiai.

Viešoji įstaiga vykdo ir mobiliąją oro kokybės monitoringo stebėseną. Matavimai, atliekami mobiliąja laboratorija, suteikia galimybę spręsti konfliktines situacijas, įvertinti taršą ties pramonės objektais ir gatvėmis su intensyviu transporto eismu.


MANTAS LAPINSKAS

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: