Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Neteisėto praturtėjimo apimtys Lietuvoje yra milžiniškos, todėl reikia “mobilizuoti” visų atsakingų instituciją darbą, siekiant užkirsti kelią šiam reiškiniui, sako šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tai po prezidentės susitikimo su teisėsaugos institucijų, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovais bei teisės ekspertais žurnalistams trumpoje spaudos konferencijoje pareiškė šalies vadovės patarėja Daiva Ulbinaitė.

“Šiame susitikime buvo aptarta, kaip vyksta kova su neteisėtu praturtėjimu. Kaip žinote, tik prieš pusantrų metų tai pradėjome laikyti nusikaltimu po to, kai buvo priimtos prezidentės inicijuotos Baudžiamojo kodekso pataisos. Tie rezultatai, kuriuos pristatė teisėsaugos institucijos, yra gera pradžia, nes per šį laikotarpį nustatyta įtartino turto vertė beveik 150 mln. litų, jau pradėti 106 ikiteisminiai tyrimai del neteisėto praturtėjimo”, – sakė D.Ulbinaitė.

“Tai, kas šiandien buvo pristatyta pokalbyje su prezidente, rodo, kad neteisėto praturtėjimo mastai šalyje milžiniški. Todėl prezidentė ragina kovai su neteisėtu praturtėjimu mobilizuoti visų teisėsaugos institucijų pajėgas ir resursus”, – pridūrė prezidentės patarėja.

2010 metų gruodį Seimas priėmė D.Grybauskaitės teiktą antikorupcinių įstatymų paketą. Baudžiamasis kodeksas tuomet be kitų dalykų papildytas straipsniu dėl neteisėto praturtėjimo. Numatyta, kad tas, kas turėjo nuosavybės teise didelės vertės (didesnės negu 500 MGL), kurio įgijimas nepagrįstas jo teisėtomis pajamomis, būtų baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: