(c) zoosodas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorių Raimundą Šiaučiūną su prašymu leisti Savivaldybei savo lėšomis įrengti žemės sklypo Radvilėnų pl. 19 detaliajame plane numatytą automobilių stovėjimo aikštelę.

Šis žemės sklypas yra šalia KTU Chemijos fakulteto ir Zoologijos sodo, todėl miesto vadovai mano, kad būtų tikslinga įrengti aikštelę, kuria galėtų naudotis sodo lankytojai.

Teritorijos detalusis planas buvo patvirtintas 2009 m. lapkričio 18 d.. Jis buvo rengtas Kauno technologijos universiteto užsakymu. Detaliojo plano sprendiniuose teritorijoje numatytos 1576 automobilių stovėjimo vietos, išdėstytos skirtingose sklypo vietose. Detaliuoju planu suformuota teritorija vakarų pusėje ribojasi su Lietuvos zoologijos sodu.

Vienintelis šalyje Lietuvos zoologijos sodas įsikūręs nedideliame 15,9 ha kalvoto reljefo parke, miesto centre. Sodas sulaukia nemažai lankytojų ypač savaitgalių dienomis, atvykstančių iš tolimų šalies kampelių pasivaikščioti po sodą ir gerai praleisti laiką. Tačiau sodas neturi pakankamai automobilių stovėjimo vietų lankytojų automobiliams. Sudėtingas reljefas ir Kultūros paveldo vizualinės apsaugos zonos reikalavimai riboja problemos sprendimą.

„Pasitarus su miesto meru, buvo nuspręsta kreiptis į KTU bei gauti jų sutikimą. Jeigu universitetas pritars, kad Kauno miesto savivaldybė savo lėšomis įrengtų šią automobilių stovėjimo aikštelę, tuomet turėsime pagrindą imtis tolimesnių veiksmų rengti dokumentus dėl aikštelės įrengimo. Dvi nedidelės dabar esančios aikštelės būtų sujungtos į vieną, o privažiavimas į ją būtų įrengtas iš A. Baranausko gatvės“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Vilija ŽUKAITYTĖ,
Tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: