Nuo spalio 19 d. šildymas turi būti įjungtas visur
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Nepaisant to, kad pagal miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą šildymo sezonas oficialiai pradėtas dar spalio 14 dieną, AB „Kauno energija“ dispečerinės tarnybos darbuotojai vis dar sulaukia gyventojų skambučių apie vėluojamą įjungti šildymą.

Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakyme nurodoma, kad šildymo įjungimo darbai turi būti baigti per 5 kalendorines dienas nuo šildymo sezono pradžios, t. y., iki spalio 18 d., tačiau dar vakar vakare AB „Kauno energija“ dispečerių tarnyba sulaukė gyventojų skambučių, kuriuose žmonės skundėsi, kad jų pastatuose šildymas dar neįjungtas.

AB „Kauno energija” primena, kad pagal savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, nuo šios dienos, t. y., nuo spalio 19 d. šildymas turi būti įjungtas visur.

Pabrėžtina, kad, neatsižvelgiant į jau priimtus bendraturčių sprendimus dėl vėlesnės šildymo įjungimo datos, butų (patalpų) oro temperatūra privalo atitikti higienos normas. Tai nurodyta ir savivaldybės administracijos direktoriaus įsakyme. Už temperatūros atitikimą higienos normoms atsakingi pastatų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai.

Pažymėtina, kad AB „Kauno energija“ tiekia šilumą tik iki pastatų įvadų. Pastatų viduje už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą, remontą, šildymo įjungimą, bei šildymo ir karšto vandens sistemų balansavimą yra atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir kvalifikuoti šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Už pastatų šildymo sistemų priežiūrą gyventojai ir kiti vartotojai prižiūrėtojams moka atskirai.

Taip pat bendrovė laiko būtinu priminti, kad visi šilumos punktai turi būti parengti šildymo sezonui ir privalo turėti parengties aktus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: