Kaunas.lt archyvo nuotr.

Prieš savaitę pradėti remonto darbai Nuokalnės g. eina į pabaigą. Artėjantį šeštadienį šioje gatvėje rengiamasi kloti ištisinį asfaltbetonio sluoksnį – šiems darbams bus mestos didžiulės kelininkų pajėgos. Jei oro sąlygos bus palankios, jau sekmadienį šioje gatvėje bus atšaukti visi eismo apribojimai.

„Kad darbai vyktų sparčiau, kelininkai darbuosis dviem klotuvais. Be to, vienas šalia kito važiuojantys klotuvai kokybiškiau sujungs dar karšto asfaltbetonio siūlę. Taip sujungta kelio danga bus lygesnė ir tarnaus dar ilgiau”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jeigu oro sąlygos bus palankios, darbus šeštadienį ketinama baigti iki 17 val. Jeigu reikės, darbininkai pasirengę darbuotis ir naktį.

„Dar liks sutvarkyti prastos būklės šaligatvius ir pakeisti dalį gatvės bortų, tačiau šie darbai eismui jau netrukdys”, – apie darbų pabaigą kalbėjo A. Pakalniškis.

Viena Nuokalnės g. pusė buvo suremontuota praėjusį rudenį. Iš Kelių priežiūros ir plėtros programos skyrus papildomų lėšų, nuspręsta ištisinį dangos remontą atlikti ir kitoje gatvės pusėje. Klojant naują ištisinį asfalto sluoksnį, į dangą bus įmontuoti vadinamieji plaukiojantieji šulinių dangčiai.

„Tokio tipo dangčiai deformuojasi kartu su danga, o įmontuojant juos į asfaltą, išgaunamas lygesnis kelio paviršius”, – pasakojo A. Pakalniškis.

Dėl vyksiančių asfaltavimo darbų šeštadienį Nuokalnės gatvėje bus sustabdytas troleibusų eismas. 8-ojo maršruto troleibusai iš Draugystės g. stotelės važiuos iki Klinikų stotelės, o nuo Tvirtovės al. iki šios stotelės troleibusai važiuos V. Lašo gatve.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: