(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Sausio 6 dienos pavakary Rotušės aikštėje vyko renginys ,,Trys karaliai atkeliavo, visas svietas uždainavo”. Organizatoriai – Tautinės kultūros centras. Renginyje koncertavo folkloro ansamblis ,,Kupolė” – vadovas Antanas Bernatonis ir „Žaisa” – vadovai Giedrė Ramunė Pečiulienė ir Mintautas Petras Pečiulis.

Renginio metu Kauno apskrities viršininkė Ona Balželienė pasveikino Kauno miesto savivaldybę, kuri pripažinta šventiškiausia ir mero pavaduotojui Rimantui Mikaičiui įteikė padėkos raštą. Apskrities viršininkė sakė, kad dėl šventiškiausios savivaldybės vyko kova. Gerai pasirodė Jonavos ir Prienų savivaldybės, tačiau šventiškiausia pripažinta Kauno savivaldybė.

Mero pavaduotojas R. Mikaitis pasidžiaugė, kad sunkmečiu kauniečiai parodė didelį išradingumą, entuziazmą ir taip sukūrė tokią įspūdingą, šventišką aplinką Kaune. R. Mikaitis padėkojo visai Rotušės aikštės bendruomenei, Tekstilės ir dailės gildijos „Balta” direktorei Jolantai Šmitienei už išradingai papuoštą eglutę ir visiems kauniečiams, kurie puošė įstaigų ir savų namų aplinką.

Trys karaliai visą dieną keliavo Kauno gatvėmis, apsilankė daugelyje įstaigų, visiems priminė tautos tradicijas ir kvietė į renginį Rotušės aikštėje.

Po darbų kauniečiai labai gausiai susirinko į aikštę. Čia jie šoko, dainavo, labai greitai pakluso ansamblių dalyvių raginimui linksmintis, kad visi metai būtų linksmi. Vėliau nereikėjo nė raginti – sukosi rateliai, skambėjo dainos ir juokas.

Svarbiausia tai, kad šio renginio metu visiems buvo malonu susipažinti arba pagilinti žinias apie Trijų karalių šventę.

Už puikų renginį miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius padėkojo Tautinės kultūros cento vadovei Vilijai Kepežinskienei, jos pavaduotojai Filomenai Ivanauskienei ir visiems darbuotojams, kurie taip išradingai surengė Trijų karalių šventę.

Danutė Marcinekvičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: