(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybėje vykusiame Laisvės alėjos ir Senamiesčio atgaivinimo idėjoms teikti darbo grupės pasitarime kalbėta apie viešosios tvarkos ir saugumo užtikrinimą centrinėje miesto dalyje, ypač pėsčiųjų zonose – Laisvės alėjoje bei Senamiestyje.

„Policija pateikė informaciją, kad per pastaruosius trejus metus pastebima nusikalstimų mažėjimo tendencija. Pavyzdžiui, 2007 metais užfiksuoti 182, 2008 m. – 170 o 2009 – jau tik 104 nusikaltimai. Tikimės, kad naujos miesto ir verslininkų iniciatyvos padės dar labiau sumažinti nusikalstamumą miesto centre“, – sakė darbo grupės pirmininkas, miesto Tarybos narys Jonas Koryzna.

VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas akcentavo tiesioginę ir netiesioginę Kauno miesto savivaldybės paramą užtikrinant viešąją tvarką ir saugumą mūsų mieste.

„Želdinių genėjimas parkuose, skveruose, kokybiško lauko apšvietimo užtikrinimas tamsiu paros metu, saugumo priemonių įgyvendinimas organizuojamų masinių kultūrinių renginių metu, stebėjimo vaizdo kamerų įrengimas viešosiose erdvėse, taip pat suteikta savivaldybės parama – riedžių perdavimas Kauno miesto viešajai policijai yra efektyvios nusikalstamumo prevencijos priemonės“, – kalbėjo R. Stukas.

R. Stuko nuomone, vienas policijos pareigūnas, patruliuodamas pėsčiųjų zonoje riedžiais, mobilumu ir darbo efektyvumu prilygsta 2-3 pėsčiomis patruliuojantiems policijos pareigūnams.

Komisaras teigiamai įvertino Tarybos nario J. Koryznos pasiūlytą iniciatyvą į prevencinių saugumo priemonių planą įtraukti ir privačias saugos tarnybas.

„Sulaukėme dviejų privačių saugos tarnybų atsiliepimus į pateiktą pasiūlymą dalyvauti šioje iniciatyvoje, o tai byloja apie verslo įmonių socialinį atsakingumą net ir šiais nelengvais ekonominiais laikais. Tikimės artimiausiu metu šį projektą pradėti įgyvendinti. Turime koncepciją, kaip jau nuo rugsėjo mėnesio jį sustiprinti, įtraukiant nevyriausybines organizacijas bei vietos verslininkų bendruomenę. Kitas aktualus klausimas – stebėjimo vaizdo kamerų prie pramogų ir laisvalaikio praleidimo vietų įrengimas ir prijungimas prie realaus laiko stebėjimo tinklo.

Neretai prasidėję konfliktai šių įstaigų patalpų viduje liūdnai baigiasi šalia jų prieigų. Šis pasiūlymas, skirtingai nuo pirmojo, reikalauja papildomų investicijų, tačiau yra akivaizdžiai efektyvi prevencinė saugumo priemonė“, – sakė R. Stukas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: