© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nuverstas islamiškų pažiūrų Egipto prezidentas Mohamedas (Mohamedas Mursis) pirmadienį buvo atvežtas į Kairo teismą, kur bus pradėta nagrinėti jo byla dėl įtariamo skatinimo žudyti protestuotojus per audringus vienerius savo vadovavimo metus, pranešė policija.

M.Mursi buvo atskraidintas sraigtasparniu į policijos akademiją rytų Kaire, kur bus nagrinėjama byla prieš eksprezidentą ir 14 kitų kaltinamųjų, sakė Kairo saugumo vadas Osama al Soghayaras (Osama Sogajaras).

“Jo sraigtasparnis nusileido… Kiti (kaltinamieji) buvo atvežti į teismą per komendanto valandą”, įvestą po rugpjūtį vykusių kruvinų neramumų, sakė kitas saugumo pareigūnas.

M.Mursi, kurį armija laikė slaptoje vietoje nuo liepos 3-ąją įvykdyto perversmo, kaltinamas kartu su kitais kurstęs protestuotojų žudymą per demonstracijas priešais prezidentūrą praeitų metų gruodį.

Jeigu buvusio šalies vadovo kaltė būtų pripažinta, jam grėstų mirties bausmė arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Padėtis Egipte buvo labai įtempta prieš prasidedant šiam teismo procesui: į sostinės gatves buvo pasiųsti 20 tūkst. policininkų, o pareigūnai sakė esantys pasiruošę reaguoti į bet kokį smurto prasiveržimą.

Policija apsupo didelę teritoriją aplink teismo rūmus, o nuversto lyderio šalininkai pažadėjo surengti eitynes ir protestuoti prieš kariškių valdymą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: