© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Italijos policija ketvirtadienį iš verslininko, kurio deklaruotos metinės pajamos buvo 4 eurai, konfiskavo 300 mln. eurų vertės turto, įskaitant 18 namų ir 235 ha žemės.

“Giovanni Montresoro (Džovanio Montrezoro) ir jo žmonos gyvenimo būdas aiškiai skiriasi nuo jų deklaruotų lėšų”, – sakė tyrimą atliekantis mokesčių inspektorius Francesco De Giacomo (Frančeskas De Džakomas).

Pora su visa išplėstine šeima gyvena didžiuliame aptvertame komplekse netoli Veronos Italijos šiaurės rytuose. G.Montresorui priklauso viešbučiai, vasarnamiai prie Viduržemio jūros ir žemės ūkio paskirties žemė visame regione.

Mokesčių policijos vaizdo medžiagoje matyti sraigtasparnis, kurį reikėjo pasiųsti siekiant įvertinti 70-metų verslininko turtą.

Tačiau F.De Giacomo sakė, kad G.Montresoras naujausioje savo deklaracijoje dėl 2011 metų nurodė vos 4 eurus, o deklaracijose dėl 2010 ir 2009 metų – atitinkamai 5 ir 4 eurus.

Jo žmona mokesčių inspekcijai nurodė, kad 2011 metais uždirbo 3 eurus, o 2010 metais – 1 eurą.

G.Montresoro veikla jau buvo tiriama 10-ajame dešimtmetyje, dėl vietos politikų papirkinėjimo, o 2011 metais – dėl žemės pirkimo sandorio atostogų kaimeliui netoli Venecijos statyti, per fiktyvias kompanijas Liuksemburge.

Įsišaknijęs vengimas mokėti mokesčius Italijoje vis dar yra didžiulė problema, nors pastaraisiais metais buvo vykdoma ne viena kampanija, skolų prislėgtam šalies biudžetui surinkusi milijardus eurų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: