© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prieš pat Kalėdas Vilniuje bus surengtos iki šiol Lietuvoje nematytos plaukimo varžybos – “Rūtos Meilutytės taurė” šeimų plaukimo estafetės. Jas surengti sumanė olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė bei rekordininkė plaukikė Rūta Meilutytė.

“Šeima yra tarsi komanda, kurios narius sieja daugiau nei kasdienis gyvenimas. Todėl ir kilo mintis surengti tokias varžybas. Juolab, kad prieš pagrindines metų šventes drauge stengiasi susiburti dauguma net ir išsibarsčiusių šeimų”, – sako olimpinės ir pasaulio čempionė R.Meilutytė.

Šeimų estafetės vyks gruodžio 22 dieną Lietuvos vaikų ir jaunimo centro baseine Vilniuje. Jas tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija.

Varžybose dalyvausiantiems keturiems kiekvienos šeimos nariams reikės įveikti po 25 m krūtine – plaukimo stiliumi, labiausiai garsinusiu ir tebegarsinančiu Lietuvą.

Jose gali dalyvauti bet kurios šeimos komanda, sudaryta iš keturių narių, užsiregistravusi internetu adresu www.lrt.lt/plaukimas. Komandų skaičius yra ribotas, todėl dalyviai raginami paskubėti registruotis.

Su “Rūtos Meilutytės taurės” nuostatais susipažinti galima taip pat puslapyje www.lrt.lt/plaukimas.

Komandos dalyvavimo mokestis yra simbolinis – 40 litų (po 10 litų vienam žmogui). Visos lėšos, surinktos šioms varžyboms naujai įsteigto R.Meilutytės labdaros ir paramos fondo, bus skirtos socialiai remtinoms šeimoms.

Drauge su R.Meilutytės fondu varžybas organizuoja renginių aptarnavimo įmonė “Asistentai.lt” , viešoji įstaiga “Sveikas miestas”, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei LRT. Renginio partneriai – naujienų portalas Delfi ir mokėjimų platforma Mokėjimai.lt.

Renginio globėjas Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Tikimasi, jog ši prieškalėdinė plaukimo šventė Vilniuje taps tradiciniu renginiu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: