(c) policija.lt archyvo nuotr.

Šiandien Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai kartu su Lietuvos automobilių techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta” atstovais organizuoja reidą Lietuvos-Lenkijos pasienyje.

Šis reidas vykdomas atsižvelgiant į Europos kelių policijos tinklo (TISPOL) iniciatyvą. Kaip jau skelbta žiniasklaidoje, šią savaitę daugelyje Europos šalių, tarp jų ir Lietuvoje, policijos pareigūnai vykdo prevencines priemones, skirtas autobusų ir jų vairuotojų kontrolei keliuose.

Reido-prevencinės priemonės metu bus tikrinamas autobusų, krovininių ir lengvųjų automobilių vairuotojų blaivumas, vykdoma vairuotojų ir keleivių saugos diržų naudojimo, vaikų vežimo automobiliuose, važiavimo greičio kontrolė. Be to, techninių apžiūrų stočių darbuotojai tikrins transporto priemonių techninę būklę: naudojamos padangos (protektoriaus rašto gylis), apšvietimo ir šviesos signalizacija, stiklų šviesos laidumas, vairavimo ir stabdžių sistema, kėbulo išorinis vaizdas, transporto priemonių išmetamų teršiančių medžiagų normatyvai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: