(c) LFF.lt archyvo nuotr.

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė 2013 m. UEFA U-21 čempionato atrankos varžybose susitiks su Švedijos, Ukrainos, Suomijos, Slovėnijos ir Maltos komandomis.

Burtai suskirstė 52 komandas į dešimt grupių – aštuonias po penkias ekipas ir dvi po šešias. 43 vietą U-21 rinktinių reitinge užimanti Lietuvos komanda iš paskutiniojo burtų krepšelio pateko į didesnę grupę kartu su Maltos futbolininkais (52 pagal reitingą), Slovėnija (37), Suomija (29), Ukraina (15) ir Švedija (5).

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius teigė, kad burtus sunku įvardinti gerais ar blogais.

„Grupė tikrai stipri, silpnų varžovų nėra. Iš anksto spręsti nelengva. Švedai, suomiai, ukrainiečiai paprastai labiau propaguoja jėgos futbolą, slovėnai turėtų būti techniško futbolo šalininkai. Bus sunku. Bet kokiu atveju reikia dirbti ir siekti nugalėti. Galime kovoti su visais“, – vertino treneris.

Treneris pasidžiaugė, kad Lietuva pateko į didesnę grupę: „Ruošiame žaidėjus nacionalinei rinktinei, todėl daugiau tarptautinių rungtynių su rimtais priešininkais jiems bus papildoma patirtis.“

Su Švedijos futbolininkais lietuviai dar nėra žaidę rinktinių lygmenyje. Su Ukrainos ekipa jaunimo rinktinė žaidė 1996 m. Europos čempionato atrankoje, o su Suomijos ir Slovėnijos komandomis rungtyniavo 2009 m. pirmenybių atrankoje. Pergalių mūsiškiams tarpusavio rungtynėse dar nėra pavykę iškovoti. Su Malta yra rungtyniavusios Lietuvos nacionalinės, U-19, U-17 ir U-16 rinktinės.

Po burtų traukimo pradėtas derinti ir varžybų tvarkaraštis. Informaciją apie derybų rezultatus LFF.lt paskelbs vėliau vakare.

Atrankos varžybos vyks nuo šių metų kovo iki 2012 m. rugsėjo. Dešimt grupių nugalėtojų ir keturios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos pateks į atkrintamąsias varžybas. Pastarojo etapo septynių porų laimėtojai finaliniame etape prisijungs prie varžybų šeimininkės Izraelio rinktinės.

UEFA U-21 čempionato atrankos 2 grupė

Švedija
Ukraina
Suomija
Slovėnija
Lietuva
Malta

LFF.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: