(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Pasibaigus papildomam priėmimui į aukštąsias mokyklas, paaiškėjo būsimųjų studentų skaičiai – studijų sutartis pasirašė 30,4 tūkst. pirmakursių. 17,8 tūkst. – beveik dviejų trečdalių įstojusiųjų – studijas finansuos valstybė. Valstybės lėšomis studijuos 9,4 tūkst. universitetų ir 8,4 tūkst. kolegijų būsimųjų bakalauro studentų.

Dar 12,6 tūkst. stojančiųjų pasirinko mokamas studijas: 8,7 tūkst. universitetuose, 3,9 tūkst. kolegijose.

Bendrajame priėmime iš viso dalyvavo 37,5 tūkst. stojančiųjų. 28,6 tūkst. iš jų šiemetiniai abiturientai (apie 70 proc.), 8,9 tūkst. mokyklas baigė anksčiau. Šiemet į aukštąsias mokyklas įstojo apie 80 proc. pareiškusių norą studijuoti.

Per papildomą priėmimą, vykusį rugpjūčio 5–12 dienomis, studijų sutartis pasirašė 4,2 tūkst. būsimųjų pirmakursių: 2 tūkst. universitetuose ir 2,2 tūkst. kolegijose. Valstybės finansavimą gaus 2 tūkst. iš jų: 750 universitetuose, 1,2 tūkst. kolegijose.

Universitetuose liko neužimta apie 100 valstybės finansuojamų vietų, o kolegijose – apie 600. Praėjusiais metais kolegijose buvo likę apie 1300 neužimtų valstybės finansuojamų vietų – joms numatytos lėšos buvo panaudotos technologijos mokslų studijų programų populiarinimui.

Bendrajame priėmime šiemet dalyvavo 44 valstybinės ir privačios aukštosios mokyklos: 21 universitetas ir 23 kolegijos. Bendrąjį priėmimą vykdė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: