Padauguvoje - sveikos gyvensenos projektas
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Spalio 22 dieną į Padauguvos kultūros centro salę rinkosi sveikata besirūpinantys jauni ir vyresnio amžiaus padauguviečiai, jų svečiai, Vilkijos apylinkių seniūnas Arūnas Bačiūnas su šeima, Vilkijos neįgaliųjų sąjungos atstovai, vilkijiečiai ir Antalkių kaimo bendruomenės nariai.

Į projekto šventę „Dainuojančios širdys nesensta“ atvyko Kauno rajono savivaldybės gydytojos pareigas laikinai einanti Laura Sabaliauskaitė, Kauno rajono SBĮ visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Rita Klimavičiūtė bei Kauno rajono SBĮ visuomenės sveikatos biuro Keliaujančios sveikatos stotelės specialistės.

Tą dieną startavo pirmasis Padauguvos kaimo bendruomenės centro įgyvendinamas projektas „Sveikos gyvensenos propagavimas Padauguvos ir Antalkių kaimų bendruomenėse“. Projektas yra finansuojamas Kauno rajono savivaldybės 2011 m. Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis. Projekto tikslas – sveikos gyvensenos propagavimas Padauguvos ir Antalkių kaimų bendruomenėse.

Projekto uždaviniai:

– suteikti gyventojams informacijos sveikos mitybos tema;

– suteikti gyventojams informacijos apie pilates mankštą;

– formuoti gyventojų sveikos gyvensenos įgūdžius;

– skatinti projekto dalyvius įsitraukti į sveikatos projektuse ir programas;

– viešinti informaciją apie projektą jo įgyvendinimo metu;

– organizuoti projekto rezultatų pristatymą bendruomenėms.

L. Sabaliauskaitė džiaugėsi, kad ir neseniai įsikūrusios bendruomenės įsitraukia į sveikatos projektinę veiklą, rūpinasi bendruomenės sveikata ir prevencinėmis programomis, palinkėjo, kad šis pirmasis sveikatos projektas būtų sėkmingas pirmasis žingsnelis didelėje projektinėje bendruomenės veikloje.

R. Klimavičiūtė paskaitė labai aktualią paskaitą „Maitinsies sveikai – gyvensi ilgai“. Specialistė aiškino maisto pasirinkimo piramidės principus, pateikė sveikos mitybos ir gyvensenos rekomendacijas, priminė, kad sveikai maitintis reikia ne mėnesį ar savaitę, o nuolat.

Vilkijos apylinkių seniūnas Arūnas Bačiūnas visiems susirinkusiems palinkėjo daugiau dėmesio skirti sveikatos prevencijai ir dalyvauti Padauguvos bendruomenės organizuojamame sveikatos projekte „Sveikos gyvensenos propagavimas Padauguvos ir Antalkių kaimų bendruomenėse“, nes sveikata – brangiausias mūsų visų turtas.

Dainų pynę susirinkusiems padovanojo Padauguvos kultūros centro moterų vokalinio ansamblio, Padauguvos kultūros centro vokalinės-estradinės grupės narys Dainius Tarvydas, o didžiulę juoko puokštę kiekvienam susirinkusiam įteikė Padauguvos bendruomenės centro kolektyvas „Trys bobutės ir kombainas“.

Po dainų ir juoko minučių visus pakvietė Keliaujanti sveikatos stotelė 2011, o šventės pabaigoje prie arbatos puodeliui visi vienbalsiai pritarė, kad sveikatos projektai bendruomenei reikalingi ir yra labai aktualūs šiuo nelengvu ekonominiu laikotarpiu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: