(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Vasario 25 d. Kauno miesto tarybos posėdžio metu buvo pagerbti skulptoriai, Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto Skulptūros studijos vedėjas docentas Alfonsas   Vaura, dėstytojas Kęstutis   Lanauskas, Mindaugas   Jurėnas ir architektas Tomas Petreikis, laimėję aukso medalius  JAV 20-ajame kasmetiniame tarptautiniame sniego skulptūrų čempionate.

Kiekvienam komandos nariui meras Andrius Kupčinskas įteikė padėkas, kuriose rašoma:

„Nuoširdžiai dėkojame už dalyvavimą 20-ajame tarptautiniame sniego skulptūrų festivalyje „Budweiser Select“, kuris 2010 sausio 26 – vasario 1 dienomis vyko JAV, Breckenridge, Kolorado valstijoje.

Jūs nugalėjote vienuolika komandų iš šešių šalių. Jūsų komandos darbas pergalės, trapumo ir laikinumo simbolis  – „Milite est vita…“ – „Kova yra gyvenimas… “  laimėjo pirmąją vietą ir aukso medalį.

Dėkojame už Lietuvos ir Kauno vardo garsinimą.

Linkime neblėstančio kūrybiškumo, plataus skrydžio į meno aukštumas, įdomių ir ateities kartoms išliekančių darbų“.

Pergalę lėmė Lietuvos (kauniečių) komandos darbo paprastumas, idealiai įgyvendinta faktūra ir detalės. Lietuvos komandos skulptūra “Milite est vita” („Gyvenimas yra kova”) – be elektrinių prietaisų iš sniego luito nulipdyta megzta pirštinė, du pirštai iškelti į dangų. Greta – siūlų kamuolys. Kaip teigė patys kūrėjai, tai pergalės, trapumo ir laikinumo simbolis.

Kauniečiai nugalėjo vienuolika komandų iš šešių šalių. JAV, Brekenridžo Riverwalk centre, Kolorado valstijoje, vykusiame konkurse kiekvienas dirbinys buvo suformuotos iš 20 tonų sveriančių sniego blokų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: