(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Projektas “(Ne)darbas – tai galimybė?” remiamas Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros (JTBA), administruojančios Europos Sąjungos jaunimo programą “Youth in action” bei Kauno miesto savivaldybės bus įgyvendintas Kauno mieste. Projekto tikslas – skatinti jaunimą ruoštis darbo paieškai ir praktiškai pritaikyti įgytas žinias ieškant darbo vietos, mokyti rašyti motyvacinius laiškus, CV, adaptuoti ir remti neįgaliuosius, motyvuoti juos įsitraukti į darbo paieškas suteikiant pasitikėjimą savimi, supratimą, kad dirbti gali kievienas asmuo. Inicijuoti jaunų žmonių norą dirbti savo šalyje, teikiant prioritetą savo miestui.

“(Ne)darbas – tai galimybė?” projektas yra skirtas jauniems žmonėms (18-23 metų) šiuo metu neturintiems darbo ir norintiems išmokti jį susirasti. Projektas vyks keliais etapais, kurių metu 50 atrinktų dalyvių išklausys seminarų ciklą, dalyvaus simuliaciniuose darbo pokalbiuose, analizuos darbo rinką, susitiks su sėkmingais verslininkais ir potencialiais darbdaviais, perims jų gerąją patirtį, mokysis rašyti motyvacinius laiškus ir planuotis savo asmeninę sėkmės ir profesinę karjerą.

Projektą organizuoja iniciatyvinė jaunų studentų grupė. Ši neformali grupė įgyvendins projektą “(Ne)darbas – tai galimybė?” Kaune ir Kauno regione 2010 metų liepos – gruodžio mėnesiais. Iniciatyvinės grupės nariai yra studentai, būsimieji darbo rinkos dalyviai. Dėl ekonominės krizės, įsitraukimas į darbo rinką, jauniems, patirties neturintiems žmonėms tapo itin sudėtingas. Dar sunkiau mažiau galimybių turintiems, socialiai remtiniems asmenims.

Projekto metu projekto dalyviams bus suteikta tinkamų žinių ir kompetencijų susijusių su įsitraukimu į darbo rinką (motyvacinio laiško rašymas, pokalbis dėl darbo, savęs pristatymas ir pan.). Projekto eigoje bus vystomos veiklos leisiančios integruotai taikyti įgytus įgūdžius. Bus kontaktuojama su verslininkais, užmezgami bendradarbiavimo ryšiai, padėsiantys surasti projekto dalyviams potencialias darbovietes. Projekto organizatoriai tobulės kaip seminarų lektoriai, grupių koordinatoriai, projekto vykdytojai.

Daugiau informacijos apie projektą bei registraciją galite rasti adresu: www.jaunimonedarbas.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: