(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Aukščiausiasis Teismas padėjo tašką interpretacijoms dėl „Kauno termofikacijos elektrinės“ privatizavimo sutarties pažeidimo.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pirmadienį galutine nutartimi atmetė UAB „Kauno termofikacijos elektrinės“ kasacinį skundą ir paliko galioti nepakeistus 2010 m. vasario 17 d. Vilniaus komercinio arbitražo teismo sprendimą ir 2010 m. spalio 19 d. Lietuvos apeliacinio teismo nutartį.

Šia nutartimi AB „Kauno energija“ naudai iš atsakovės UAB „Kauno termofikacijos elektrinės“ buvo priteistos 5,4 mln. Lt dydžio netesybos dėl investicinių įsipareigojimų nevykdymo.

„Kauno energija” ieškinyje teigė, kad elektrinė dar pagal 2003 m. pasirašytą sutartį nepadarė reikiamų investicijų.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas teigė, kad Aukščiausio Teismo nutartis deda galutinį tašką interpretacijoms dėl 2003 metų sutarties ir patvirtina, kad numatytos investicijos nebuvo įvykdytos.

„Kauno termofikacijos elektrinė nevykdė savo įsipareigojimų investuoti į elektrinės atnaujinimą. Tai reiškia, kad yra pažeistos elektrinės 2002 metų privatizavimo sąlygos, todėl pats sandoris tampa abejotinas ir ginčytinas. Tai, remdamiesi viešuoju interesu, stengėmės įrodyti iki šiol. Todėl šis klausimas taps principiniu išbandymu būsimai miesto Tarybai“ – sakė meras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: