(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybėje posėdžiavusi Ekstremalių situacijų valdymo koordinacinė grupė įvertino šią savaitę įvykusią nelaimę Aleksoto seniūnijoje, kuomet staigiai atšilus orams vanduo apsėmė gyventojų namus. Komisija nutarė, kad tai ekstremalus įvykis.

Pagal galiojančią tvarką, jeigu yra apsemiama daugiau kaip 1 hektaras teritorijos – tai yra ekstremalus įvykis. Aleksoto seniūnijoje apsemta net keli hektarai teritorijos.

Ekstremalių situacijų valdymo koordinacinė grupė nusprendė iš administracijos direktoriaus rezervo prašyti 10 000 litų apmokėti visus darbus, susijusius su potvynio pasekmėmis.

„Norėtume iš karto pabrėžti, kad spaudoje pasirodę komentarai apie, kad savivaldybei nerūpi susiklosčiusi situacija, yra netiesa. Visos specialiosios tarnybos (Civilinės saugos tarnybos darbuotojai, Miesto tvarkymo skyriaus atstovai, ugniagesiai gelbėtojai) iš karto atvyko į nelaimės vietą ir ėmėsi reikiamų priemonių padėti gyventojams“, – kalbėjo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Civilinės saugos tarnybos vedėjas Jonas Griškevičius komisijai papasakojo, kokie darbai jau yra atlikti Aleksoto seniūnijoje. „Specialiosios tarnybos išsiurbė vandenį, kuris kaupėsi Armoniškių gatvėje. „Kauno švara“ atvežė žvyro, kurio pagalba buvo suformuoti šaligatvių borteliai. Tai padėjo sustabdyti vandens tekėjimą į kiemų teritorijas. Be to, buvo iškastas griovys, kuriuo vanduo galės nutekėti“, – sakė vedėjas.

Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė Civilinės saugos tarnybai turi pateikti pavojingiausių vietų sąrašą, kuriose ekskavatoriaus pagalba reikės iškasti griovius, kad būtų galima išvengti didesnių potvynių seniūnijoje.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Z. Abramavičius akcentavo, kad specialistai nuolat palaiko ryšį su gyventojais, kurie ir patys noriai informuoja, kokia situacija yra dabar Armoniškių gatvėje. Spauda dirbtinai iškelia didelį triukšmą ir eskaluoja problemą, dėl kurios kalti ne valdžios atstovai.

Specialistai mano, kad dėl potvynio kaltos statybų bendrovės, kurios, statydamos namus, atsainiai vertino tinkamos drenažo sistemos įrengimą. Toje miesto teritorijoje vandens kanalizacijos niekada nebuvo, žemė įšalusi, todėl vanduo neturi kito kelio, kaip tik bėgti į žemesnes vietas. Jeigu toje vietoje nebus įrengta tinkama drenažo sistema, sutvarkyti aplinkiniai grioviai, situacija pasikartos ir kitais metais, kuomet bus atlydis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: