(c) KAVA archyvo nuotr.

Tradiciškai Tarptautinės mokytojo dienos proga Kauno apskrities viršininko administracijai pavaldžių švietimo ir socialinės globos įstaigų mokytojams buvo įtektos padėkos už ilgametį, nuoširdų, kūrybingą pedagoginį darbą.

Į Kauno valstybinėje filharmonijoje vykusį renginį „Tūkstantmečio žingsniuos rankos ištiestos kitam…“ atvyko mokytojai ir švietimo įstaigų bendruomenės nariai iš visos apskrities. Susirinkusius pasveikino Popiežiaus garbės Prelatas, profesorius Vytautas Vaičiūnas. Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė nuoširdžiai dėkojo pedagogams už pasiaukojantį, didį darbą ir juokavo, kad ateityje mokytojų gretose tikisi pamatyti daugiau vyrų.

Renginį vainikavo įspūdingas koncertas, kuriame savo muzikines kompozicijas dovanojo Kauno apskrities Juozo Gruodžio konservatorijos ir Juozo Naujalio muzikos gimnazijos auklėtiniai. Didžiausių ovacijų sulaukė koncerto svečiai tenoras Egidijus Bavikinas ir vokalistas Linas Adomaitis su styginių kvartetu.

Tuo tarpu Miesto meras Andrius Kupčinskas Rotušėje pagerbė ir apdovanojo pedagogus, kurie per praėjusius mokslo metus pasiekė gražių laimėjimų: jų auklėtiniai dalyvavo olimpiadose, konkursuose, laimėjo prizus, diplomus.

Meras taip pat apdovanojo mokytojus, kurie ugdo mokinių pilietiškumą, patriotizmą, įgyvendina tarptautinius projektus, gerąją patirtį skleidžia mieste ir šalyje, kūrybingai dirba su įvairiomis mokinių organizacijomis arba vadovauja būreliams.

A. Kupčinskas pažymėjo, kad mokytojai verti ypatingos pagarbos, nes jų darbas yra neįkainojamas. „Dėkoju jums už perteikiamas žinais, už pilietiškumo, patriotizmo ugdymą. Vienaip mokytojus vertiname, kai mokomės patys ir visai kitaip, kai jie moko mūsų vaikus. Linkiu jums begalinės ištvermės, santarvės bendruomenėse ir gražių laimėjimų darbe, – sakė meras A. Kupčinskas.

Muzikos dovanas mokytojams įteikė A. Kačanausko muzikos mokyklos mokytojai ir vaikų kolektyvas ,,Linksmasis do”, vadovė Jūratė Miliauskaitė-Tadarienė.

Už skiriamą dėmesį mokytojams dėkojo VDU „Rasos” gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Birutė Kuklerienė. Ji perteikė kiekvienos raidės žodžio MOKYTOJAS reikšmę. M – mokslas, mąstymas, moralė, T- tobulybė, talentas ir t. t.

Antradienio vakarą sporto halėje vyko koncertas mokytojams. Į jį susirinko apie 4 tūkst. mokytojų. Tiek žmonių halėje ne visada susirenka net per krepšinio rungtynes. Mokytojams koncertavo Kauno simfoninis orkestras, dainavo Vaida Genytė, Liudas Mikalauskas, Vladas Kovaliovas ir Vaidas Vyšniauskas.

Tik Kauno mokytojams kasmet skiriamas nemokamas koncertas, kuris surengiamas sporto halėje, kad visi norintieji čia galėtų patekti”, – sakė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: